Българските граждани, както и всички останали пристигащи от ЕС и

...
Българските граждани, както и всички останали пристигащи от ЕС и
Коментари Харесай

Ваксинираните българи влизат без тест за COVID-19 в Дания

Българските жители, както и всички останали идващи от Европейски Съюз и Шенгенското пространство, от през днешния ден могат да влизат в Дания без уважителна причина и без тест за COVID-19 при изискване, че са се ваксинирали с две дози против ковид, оповестиха от прес центъра на Министерство на външните работи.

Мярката се отнася за идващите от страни в Европейски Съюз и Шенгенското пространство, попадащи под категорията “оранжев” код. Сред тях е България.

По информация на посолството ни в Копенхаген за приключена имунизационна скица се приема слагането на две дози от имунизацията против COVID-19, както и приключването на 14-дневен интервал след слагане на последната доза. В документа следва да са написани имената и рожденната дата на имунизираното лице, както и името на имунизацията.

Пристигащите в Дания от държави-членки на Европейски Съюз и на Шенгенското пространство, които не са имунизирани, следва да продължат да показват нужните документи, доказващи „ уважителна “ причина, с цел да бъдат позволени на територията на Дания, както и отрицателен антигенен или PCR тест за COVID-19, изработен в границите на 48 часа преди полета или преди пресичането на датската граница.

Това условие се отнася също по този начин и за директно преминаващите през Дания непознати жители, идващи от страни-членки на Европейски Съюз и на Шенгенското пространство, попадащи под категорията „ оранжев “ код.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството ни в Дания на телефон: +45 39 64 24 84; +45 39 63 38 72 и дежурен телефон при незабавни случаи в извънработно време: +45 41 276251, или на e-mail: [email protected]
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР