Българските граждани изпратиха силен знак, че политиците в България трябва

...
Българските граждани изпратиха силен знак, че политиците в България трябва
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Българските граждани изпратиха силен знак, че политиците трябва да търсят коалиция

Българските жители изпратиха мощен знак, че политиците в България би трябвало да си приказват, да имат разговор и да търсят коалиция между тях в името на решаването на проблемите на хората.

Това съобщи на брифинг пред публицисти ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който разяснява първите резултати след края на изборния ден.

 

Карадайъ не изключи допустима коалиция с никоя от партиите, които планирано влизат в 48-ото Народно заседание. Стига това да е в името на решаването на проблемите на хората и превъзмогването на рецесиите.

" За следващ път българските гласоподаватели не овластиха никого еднопартийно да ръководи. Според нас българските жители изпратиха мощен знак, че политиците в България би трябвало да си приказват, да има разговор, да търсят коалиция в името на решаването на проблемите на хората, а не да има разграничителни линии. България би трябвало да има устойчиво болшинство, което да излъчи устойчиво държавно управление, с цел да има непоклатимост за страната и за българските жители ", добави Карадайъ.

Карадайъ прикани за разговор и „ нормалност в политиката “. „ Нормалност в политиката и разговор са знакът на българските жители. Те не гласоподават хората да се опълчват, да се ненавиждат и да подхождат реваншистки, а да се търсят решения на проблемите им. Да има разговор и нормалност, а не разграничителни линии “, добави той.

 

Карадайъ прикани всички водачи на политически партии, които ще бъдат част от 48-ото Народно заседание, да преодолеят егото и егоцентризма си. „ В името на превъзмогването на множеството рецесии и решаването на проблемите на хората да търсят обединяването “, уточни водачът на Движение за права и свободи.

Той счита, че на първо време би трябвало да се реши политическата рецесия в страната.

 

Карадайъ подчертава, че виждат своите евроатлантически сътрудници по какъв начин също са обезпокоени от политическата рецесия, в която се намира България. Ситуацията изисква отговорност, сподели водачът на Движение за права и свободи.

Партията би се коалирала с всички партии, които биха поели отговорност, с оглед решаването на рецесиите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР