Българските граждани изминават стотици километри, за да си уреждат дела

...
Българските граждани изминават стотици километри, за да си уреждат дела
Коментари Харесай

Съседи въстанаха срещу българското консулство във Франкфурт

Българските жители изминават стотици километри, с цел да си уреждат каузи в консулството на България във Франкфурт. Тъй като обаче то не разполага с паркинг, няма чакалня в постройката и посетителите нямат право да употребяват тоалетните в нея, съседите от дълго време се оплакват от неприемливите условия. Незаконно паркиране блокира улицата пред консулството, българите хвърлят боклука си на земята, а мнозина от чакащите употребяват за тоалетна входовете на постройките.

Само през 2021 година служители на реда са били викани да се намесват 12 пъти. Започнати са и двадесет и шест процедури за административни нарушавания.

Габриеле Капел, началник на обществения регион в квартал „ Вестенд “, в който е консулството, съобщи, че българските управляващи „ би трябвало да бъдат настъпени “. На клиентите би трябвало да се изясни, че би трябвало да се съблюдават избрани правила, уточни тя.

Жителите на квартала от дълго време са ядосани от обстановката в българското консулство Пред вестник „ Франкфуртер Рундшау “ един от съседите напомни, че проблеми с българите е имало още по времето, когато генералното консулство е било в квартала „ Екенхайм “. В непосредствена непосредственост до българското консулство в този момент се намира и генералното консулство на Индия, където няма никакви проблеми. „ Там са обезпечени санитарни пространства “, споделя той.

Състоянието пред консулството е недопустимо освен за съседите, само че и за посетителите.

Човек зад бодливата тел дава указания на чакащите, споделя още немският жител. „ Това е нечовешко и унизително. Моля да се обърне внимание на този проблем ", приканва той регионалния съвет.

Политиците от общината реагираха на недоволствата и на последното си съвещание одобриха с болшинство предлагането на ХДС публичните пространства пред Генералното консулство да се почистват по подобаващ метод и на къси шпации. Хигиенните условия би трябвало да са подобаващи и също така би трябвало да се обезпечат задоволителен брой санитарни пространства.

Заедно с българското консулство би трябвало навреме да се откри взаимно приемливо решение за това по какъв начин потокът от гости през консулството да бъде следен логистично в бъдеще. Трябва също по този начин допустимо най-бързо да се откри решение на казуса с паркирането, считат още оттова.

Началникът на отдела за публичен ред във Франкфурт дава обещание диалози с българското консулство.

Според него казусът е прочут, само че до момента не са водени диалози с консулството.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР