Българските граждани да не предприемат търпящи отлагане пътувания до Брюксел

...
Българските граждани да не предприемат търпящи отлагане пътувания до Брюксел
Коментари Харесай

МВнР зове да не пътуваме до Брюксел, освен при крайна нужда

Българските жители да не подхващат търпящи отсрочване пътувания до Брюксел до смяна в равнището на терористична опасност, а намиращите се към този момент в столицата – да се въздържат от ненужни напредвания в границите на града и да бъдат извънредно внимателни, когато се намират на обществени места. Това поучават от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР).

В Брюксел през вчерашния ден въоръжен мъж откри пукотевица против група шведски футболни почитатели, като умъртви двама от тях. Заподозреният причинител на нападението е обезвреден по време на полицейска акция, припомниха от външното ни министерство.

Към момента равнището на терористичната опасност в Брюксел е нараснало до най-висока степен. В останалата част на страната равнището също е нараснало, само че с една степен по-ниско. Компетентните белгийски управляващи насочат апел за нараснала зоркост и да се заобикалят ненужни пътувания.

Развитието на обстановката и равнището на опасност, както и рекомендациите за държание на жителите, могат да бъдат следени в действително време на уеб страницата на белгийския Национален спешен център (на френски, нидерландски, немски и британски език) на адрес https://centredecrise.be/fr/newsroom/fusillade-bruxelles.

При потребност от подпомагане, българските жители в Белгия могат да се свържат с българското дипломатическо посланичество в гр. Брюксел на тел.: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66 и дежурен телефон в извънработно време: 32 473 981 042, както и на адрес: [email protected]
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР