Българските гимнастички спечелиха и трите медала в многобоя при жените

...
Българските гимнастички спечелиха и трите медала в многобоя при жените
Коментари Харесай

Грациите триумфират в Атина

Българските гимнастички завоюваха и трите медала в многобоя при дамите на 7-ия интернационален шампионат по художествена гимнастика " Афродита къп " в Атина, първи кръг за Световната купа. Над всички се показа Стилияна Николова, а място на подиума след многобоя откриха още Магдалина Миневска и Радина Томова.

Състезанието се организира по новия устав, в който към този момент влиза и оценката за артистичност. Българските гимнастички демонстрираха, че този устав е тъкмо това, което желаеме да виждаме - освен компликации, само че и танц.

Стилияна Николова бе над всички в многобоя със 118,950 т., Магдалина Миневска остана втора на 0,500, а Радина Томова събра 114,900 т. за третото място. Четвъртата българка Лъчезара Пекова се класира шеста със 105,050 т.

В шампионата не участваха гимнастички от другояче мощните школи на Русия, Украйна и Беларус, а всички тимове бяха с подмладени сформира след Олимпиадата в Токио.

Новият ни отбор отхвърли присъединяване поради нарушена подготовка след тежки контузии и болести на младите грации.

При девойките Дара Стоянова приключи на четвърто място в многобоя, Елвира Краснобаева остана осма, а Жана Пенчева - 22-ра в общото нареждане.

Във финала на обръч Стилияна завоюва златния орден с 31,500 т., а Миневска се окичи със сребро с 30,300 т. Николова бе над всички и на топка с 30,550 т., колкото получи и Радина Томова, като разногласието се реши с повече точки за осъществяване на Стилияна.

По-късно през вчерашния ден се състояха и финалите на лента с присъединяване на Николова и Миневска, а на бухалки се състезаваха отново Миневска и Томова.

При девойките Дара Стоянова заслужи бронз във финала на обръч.

Според регламента във финалите на уредите се позволяват единствено по две гимнастички от страна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР