Българските фирми посредници за работа във Великобритания много често изоставят

...
Българските фирми посредници за работа във Великобритания много често изоставят
Коментари Харесай

Българските фирми посредници за работа във Великобритания често изоставят работниците

Българските компании медиатори за работа във Англия доста постоянно изоставят служащите във фермите, даже когато те се пробват да се свържат още веднъж с тях и имат проблеми. Местните хора споделят, че българите и румънците са едни от най-качествените служащи във фермите, работят по-добре от англичаните и по тази причина ги наемат. Това сподели в предаването „ 120 минути” специфичният делегат на bTV Теодора Трифонова.

Тя напомня, че BBC излъчи преди седмица следствие, което също споделя какъв брой доста работят българите и румънците за сметка на англичаните. Това също основава доста въпросителни в обществото във Англия.

Във фермата „ Босахан “ в Хелстън, ставала известна като „ фермата на робството”, се работи за норматив.

Колкото повече нарциси наберат служащите и изпълнят над 10 щайги с цветя, си получават надницата за деня, която варира сред 100 и 160 паунда.

Румънските служащи са извънредно сръчни в набирането на нарциси. Работният им ден стартира в 8 ч. сутринта и нямат отмора. В неделя в другите ферми не се работи, само че в тази кипи интензивен труд.

Екипът на bTV беседва с две български фамилии от Гоце Делчев и Свищов, които са в друга плантация във Англия от към седмица. Те се надяват да изкарват по към 100 паунда дневно.

Разказват, че компанията им дава по една седмица, в която им заплаща по 76 паунда даже да са под нормата и за това време би трябвало да се обучат. Ако не съумеят, ги връщат в България.

По думите им изискванията са положителни. Живеят по 5 индивида в една каравана, в която има всички улеснения, споделят те. Работят по 8-9 часа дневно. Имат полета с по два часа път и работят по 5 часа, когато е по-далече. Почиват всяка неделя, както и, в случай че е дъждовно или сняг.

--> Много българи отиват във Англия като берачи на ягоди, къпини и да събират цветя. Много от тях се оплакват. Дамян Драганов описа пред bTV за ужасяващите условия на труд, които е имал в една от фермите там. Наричали са го под формата на номер, а не с името му и даже мъчно е напуснал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР