Българските евродепутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите обявиха

...
Българските евродепутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите обявиха
Коментари Харесай

Българските социалисти в европарламента подкрепиха изключения от БСП техен колега Петър Витанов

Българските евродепутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите оповестиха в публична декларация, че застават зад сътрудника си Петър Витанов, който беше изключен от Българска социалистическа партия на съботния конгрес на левицата. " Това е прищявка, волност на един фашизиран началник и на група идолопоклонници към нея. За страдание, ни доведоха до такава степен, че да разцепят партията. Самото изключване не е правно стимулирано. Мотивите му са неуместни ", съобщи през уикенда пред Dir.bg самият Витанов.

А ето какво обявиха през днешния ден сътрудниците му-социалисти от Екологичен потенциал:

" Ние, българските евродепутати от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, удостоверяваме доверието и поддръжката си за Петър Витанов като ръководител на Делегацията на българските социалисти.

В активността си Петър Витанов поредно утвърждава правилата и полезностите, които би трябвало да отстоява всяка левица: независимост, взаимност, правдивост.

Тревога будят популистките послания и недемократичните способи, с които управлението на Българска социалистическа партия задълбочава рецесията на доверие, довела до серията изборни произшествия.

Идеите, които сплотяват лява България, са по-силни от всички персонални и моментни отклонения.

Елена Йончева

Иво Христов

Цветелина Пенкова

Сергей Станишев ", гласи декларацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР