Българските евродепутати от ДПС отправиха въпроси към Европейската комисия относно

...
Българските евродепутати от ДПС отправиха въпроси към Европейската комисия относно
Коментари Харесай

ДПС пита Европейската комисия за “златните паспорти

Българските евродепутати от Движение за права и свободи насочиха въпроси към Европейската комисия по отношение на даването на европейско поданство против вложения или така наречен „ златни паспорти “.

„ Счита ли Европейска комисия, че схемите за „ златни паспорти “ съблюдават буквата и духа на Договорите, Шенгенския кодекс, правилото за лоялно съдействие сред страните членки и разпоредбите на Европейски Съюз за недискриминация? “, се показва в запитването на Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели.

Още от 2014г., Европейският парламент настоятелно приканва за премахването на тези схеми , защото подкопават и обезценяват европейско поданство и взаимното доверие, върху което е построен Съюзът. Европейската комисия също изрази угриженост във връзка с обвързваните с тях опасности за сигурността, пране на пари и корупция. “, напомнят в формалното си питане делегацията на Движение за права и свободи в Екологичен потенциал.

Евродепутатите означават, че Кипър, Малта и България са трите страни от Европейски Съюз, в които е допустимо приемане на поданство в подмяна на вложения, така наречен „ златни паспорти “ и упорстват за отговор от страна на институциите.



В запитването е посочено още, че се чака отговор на въпроса: " Какви ограничения ще предприеме Европейска комисия за оценка на съществуващите опасности и застраховане на съдействие за инспекция и разбор от способените органи в страните членки във връзка с към този момент предоставени „ златни паспорти “, с оглед последствията за Съюза. "

Движение за права и свободи внесе предложение за унищожаване на наредбите по отношение на придобиването на българско поданство против вложения и осъществяване на цялостна инспекция на всички преписки за придобиване на поданство по линията на този инструмент.

През миналата седмица, след получен сигнал за злоупотреби с издаването на български паспорти против вложения, партията сезира по случая и прокуратурата , настоявайки още веднъж за осветляване и бистрота във връзка с така наречен " златни паспорти " и техните притежатели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР