Българските домакинства губят до 300 милиона лева годишно от ниската

...
Българските домакинства губят до 300 милиона лева годишно от ниската
Коментари Харесай

Домакинствата губят до 300 млн. годишно

Българските семейства губят до 300 милиона лв. годишно от ниската рентабилност на своите спестявания. Ако 60 % от парите се влагат в разнообразни фондове и акции, средногодишната облага може да доближи 10 %, пресмятат финансисти. Участието на фондовата борса може да обезпечи и по-висока пенсия, оповестява БНР.

Според Деян Василев от финансовия портал " Моите пари ", капиталовите фондове и акциите са подобаваща опция на вложенията в недвижими парцели. Със съдействието на капиталови медиатори с престиж, българите могат да реализират по-висока рентабилност и сигурност на своите спестявания, твърди Деян Василев.

" Българите би трябвало да могат да чакат рентабилност от 8-9 % годишно осреднено обаче. Една година може да е плюс 15, другата пазарът да е минус 5, само че в случай че ти стоиш 10 години в този пазар, цените на акциите, необятните показатели, порастват с 8, 9, 10 % приблизително годишно ", уточни специалистът.

Подобни дълготрайни вложения могат да подсигуряват и почтено пенсионно обезпечаване - споделя Деян Василев.

" Ако ти си в този момент на 25-30 години и имаш 30-35 години до пенсиониране, всеки месец влагаш пари в такива фондове - 100-200 лв., и тези пари приблизително изкарват по 8 % всяка година в продължение на 30 години, в един миг има доста добра капитализация, и аз за подобен вид скучно ръководство на парите приказвам, не толкоз коя в този момент акция ще скочи с 200 %. Това е рисково ", заключава той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР