Категории: Всички Източници: Всички


Българските добровоци, които станаха мишена в Украйна, се върнаха у ...

PromoMall.bg
Българските добровоци, които станаха мишена в Украйна, се върнаха у

Лазар Радков показа шрапнелите, които са ги пропуснали в Украйна: Целият бус е на дупки


Българските добровоци, които станаха цел в Украйна, се върнаха вкъщи.

Основателят на самодейността " Капачки за бъдеще " Лазар Радков и негови съидейници бяха обстрелвани при опит да доставят артикули от първа нужда и генератори на нападната от Русия страна.

“Това са шрапнели. Те са извадени от буса... Това са шрапнелите, които са пропуснали нас. Не са ни наранили. Пръска се бомбата, а задачата е да поразява, да наранява, да убива ”, разяснява Лазар Радков.

С 4 буса и 1 джип. 10 доброволци - българи и украинци отпътуваха за фронта, с цел да доставят артикули от първа нужда и генератори на хора в потребност. В региона Харков чуват мощни гърмежи. Целта, става известно, са те!

„ Целият бус е на дупки. Шрапелите са летели сред нас. Едно такова нещо няма по какъв начин да не шокира човек. Аз бях с бронежилетка “, описа още Лазар Радков.

Двамата украинци, които им помагали, са ранени. Шофьорът е претърпял 2 интервенции. Все още се борят за неговия живот.

Успяват да стигнат до болничното заведение, а по-късно и да доставят всичко.

Лазар Радков не престава и " Капачки за бъдеще " - към този момент е поръчана петата неонатологична кола за спешна помощ. Уточнява, че средствата от капачките за детски коли за спешна помощ се изпозлват единствено и само за тази самодейност.

Източник: btvnovinite.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg