Българските държавници ще проведат днес поредица от срещи с европейски

...
Българските държавници ще проведат днес поредица от срещи с европейски
Коментари Харесай

Българските държавници ще проведат поредица от срещи с европейски ръководители

Българските държавници ще проведат през днешния ден поредност от срещи с европейски ръководители, пристигнали у нас по случай формалното разкриване на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

В 11.00 ч. на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев ще организира среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Темите на диалога ще са свързани с настоящи тематики от европейския дневен ред, както и с основните цели на българската страна в качеството ѝ на ръководител на Съвета.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и членовете на Европейската комисия ще имат срещи в Народното събрание. В 14.15 ч. ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с Юнкер. В 14.30 ч. Жан-Клод Юнкер и Колегиумът на европейските комисари ще беседва с членовете на Председателския съвет на Народното събрание и ръководителите на парламентарни комисии.

Премиерът Бойко Борисов ще организира работна среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Борисов и Юнкер ще беседват по тематики от европейския дневен ред, като акцент ще бъдат целите на страната ни по време на председателството. Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз и готовността на България за участие в еврозоната и Шенген също ще бъдат разисквани по време на срещата сред премиера и ръководителя на Европейската комисия.

Междувременно Лъчезар Милушев, началник на направление " Сигурност и връзка " в НДК, припомня, че достъпът до централната постройка на НДК ще бъде стеснен. Промяната е по отношение на първото събитие на високо равнище от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. " С цялостна мощ са въведени и непрекъснатите ограничения за сигурност, свързани с пропускателния режим на територията на Двореца. Всички гости и посетители ще минават през инспекции при влизане в постройката ", разгласи той. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР