Българските борци не успяха да намерят място в полуфиналите на

...
Българските борци не успяха да намерят място в полуфиналите на
Коментари Харесай

Българите останаха извън полуфиналите в петъчния ден на рейтинговия турнир по борба в Загреб

Българските борци не съумяха да намерят място в полуфиналите на обособените категории по време на битките от петъчния ден на рейтинговия шампионат в Загреб, Хърватия.

В най-оспорваната категория при дамите до 68 кг актуалната европейска шампионка Юлияна Янева бе спряна на осминафиналите от американката Ан Форест Молинари - бронзова медалистка от международното състезание през 2021-а година. Преди това нашето момиче потегли в конкуренцията с триумф с механически туш 12:0 против германката София Шафле за по-малко от три минути.

В същата категория Мими Христова започва с две бързи победи - с механически предимство - 10:0 против бронзовата олимпийска медалистка Йелена Шалигина от Казахстан и с туш над Нурзат Нургаева от Киргизстан. За страдание, серията на двукратната ни европейска шампионка при 65-килограмовите завърши в четвъртфиналите, където тя отстъпи на китайката Цян Ян с 2:3.

Последната ни представителка в категория до 68 кг София Георгиева отпадна още в предварителния стадий след проваляне с 1:7 от монголката Делгермаа Енхсайхан.

И трите българки въпреки всичко резервират възможностите си да бъдат изтеглени в репешажите за бронза, в случай че съперничките им, от които бяха отстранени, стигнат до финала.



В категория до 62 кг Биляна Дудова стартира с триумф против шведката Йохана Линдберг с 6:4, само че във втората си битка международната ни и четирикратна еврошампионка загуби от Ана Пауела Гонсалес от Канада с 3:8.

При мъжете Стоян Кубатов направи своя дебют в олимпийската категория до 77 кг, само че макар че поведе със 7:0 точки, той позволи цялостен поврат против японеца Нао Кусака и в последна сметка отстъпи със 7:8 още в откриващата си борба.

Другият ни представител в категорията Айк Мнацаканян потегли с триумф над чеха Михал Зеленка с 3:1, само че на осминафиналите загуби от двукратния международен вицешампион Санан Сюлейманов от Азербайджан с 0:2.

Припомняме ви, че Кубатов и Мнацаканян спорят за титулярно място в категорията за оставащите две олимпийска квалификации.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР