Български земеделски народен съюз изпрати позиция до медиите във връзка

...
Български земеделски народен съюз изпрати позиция до медиите във връзка
Коментари Харесай

БЗНС апелира следващите избори да не бъдат проведени под юмрука на Радев и автомата на Копейкин

Български аграрни национален съюз изпрати позиция до медиите по отношение на консултациите при президента Румен Радев по отношение на датата и организацията на идните парламентарни избори.
Ето какво гласи апелът на " земеделците ":
Български земеделски народен съюз като потвърдено либерален съюз е засегнат от формалната консултация на Румен Радев с Костадин Костадинов – водач на антидемократичната партия „ Възраждане “, чието основаване по законно открития ред е сложено под подозрение, а Софийски градски съд даде ход на делото за изтриване на регистрацията й. Това е уронване на престижа на институцията и провокация към законния правов ред в страната.
Български земеделски народен съюз пита какви са сходните визии на Румен Радев и Костадин Костадинов за българската политика и общество? Вероятно ги сплотява проруската им роля в налагане на ползите на Кремъл в България, в Европейски Съюз и в НАТО. Вижданията им по отношение на заплахата от пандемията при започване на годината също съвпадаха. Тогава и двамата обявиха обществено, че Ковид не е рисков. Р. Радев от вр. Шипка оспори противоепидемичните ограничения, а КК съобщи, че те са " агитация за отклонение на вниманието и не са в полза на жителите ". Допустимо ли е българският президент да се съветва за ориста и здравето на нацията с човек, чиято партия оповести обществено за своя основна цел излизането на България от НАТО и от Европейски Съюз и завръщането й под съветски имперски надзор? Какъв съвет чака Радев от КК по отношение на честността на изборите – от същия човек, който при последните национални избори пропагандираше принуждение над публицисти и очистване на политически съперници? (Не сме не запомнили рекламния избирателен клип на партия Възраждане, в който бяха разстрелвани хора.) Въз основа на каква ценностна база Радев води публична консултация за парламентарните избори с злепоставен партиен водач, който се пробва да обезпечи съветската намеса в българската политика и институции и поради това носи прозвището „ Копейкин “?
Български земеделски народен съюз е смутен, че политически лидер с потвърдено антидемократична идеология и с лимитирано електорално въздействие може да спомогне за сформирането на мнението на българския президент – предназначен да съставлява единството и ползите на нацията. С сходни срещи на публично равнище Румен Радев ерозира облика на България като пълновръстен член на Европейски Съюз и на НАТО.
Български земеделски народен съюз моли да не се позволява идващите избори да бъдат извършени под юмрука на Радев и под натиска на автомата на Копейкин!
Български земеделски народен съюз от дълго време сигнализира демократичната общност, че се организира засилена хибридна и открита проруска политика за интервенция в българския политически живот, целяща възобновяване на полезностите на оповестения за незаконен комунистически режим. В тази тактика интензивно се включва и Българска социалистическа партия, довела Радев на власт по съвет на стратезите на Кремъл. Припомняме и последния абсурден акт по възобновяване на паметната плоча на комунистическите дейци, известни като Петимата от РМС, в столичния квартал „ Дианабад “ под егидата на аления кмет на регион „ Изгрев “. Български земеделски народен съюз прави оценка този акт като безсъвестен опит за реабилитация на най-кървавия и тъмен интервал на комунистическия гнет, открил властта на Българска комунистическа партия в България по волята на Съюз на съветските социалистически републики. Факт е, че президентът Радев комфортно премълча случая, по този начин както в никакъв случай не се поклони пред Мемориала на жертвите на комунизма.
Дали с сходни полезности Румен Радев може да подсигурява честните избори за български парламент, или по този начин поставя идеологическата основа на своя предстоящ партиен и властови план?
Български земеделски народен съюз приканва българските демократи и цялото общество да бъдат мощно сериозни към стила и практиките на Румен Радев в българската политика и изборния развой!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР