Български ВВС са проверявали руска активност в акваторията на Черно

...
Български ВВС са проверявали руска активност в акваторията на Черно
Коментари Харесай

Екшън в небето: Наши изтребители по следите на руски военен самолет

Български Военновъздушни сили са проверявали съветска интензивност в акваторията на Черно море. Това потвърдиха от Министерството на защитата. Това е станало в границите на защитата на така наречен НАТО-вско въздушно пространство.

В интервенцията са взели участие и изтребители от Турция и от Румъния.

Обединеният център за въздушни интервенции на НАТО в Торехон, Испания, е вдигнал самолетите, откакто радари са засекли неидентифицирани следи от Крим към западните елементи на Черно море. При инспекция се оказало, че следите са на съветски боен аероплан.

В известието на НАТО се показва, че е била открита „ непрекъсната въздушна интензивност в интернационалното въздушно пространство над Черно море “. В известието не се показват данни дали е имало среща на изтребителите с съветската машина. Но се акцентира, че „ всякога съюзническите изтребители са се прибирали в базите си след привършване на задачата “.

Случаи на доближаване на съветски самолети до НАТО-вското въздушно пространство не са необикновени. Едно от последните известия за съпровождане на съветски машини е от средата на май. Тогава румънска осведомителна организация заяви, че четири съветски самолета са били ескортирани от румънски, български и турски военновъздушни сили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР