Български военнослужещ с положителна проба за COVID-19 е приет на

...
Български военнослужещ с положителна проба за COVID-19 е приет на
Коментари Харесай

Приеха в болница в Букурещ български военен с COVID-19

Български военнослужещ с позитивна проба за COVID-19 е признат на 25 март в инфекциозна болница в Букурещ. Военният е от състава на Многонационалната дивизия „ Югоизток”.

Състоянието му е устойчиво, усеща се добре, оповестяват от МО. Заместник-командирът на Многонационалната дивизия „ Югоизток “ бригаден военачалник Пламен Йорданов е в непрекъсната връзка с признатия в болница военнослужещ.

Друг български военнослужещ от задачата в Косово е спретнат у нас със аероплан „ Спартан” по заповед на министъра на защитата. Тези ограничения са подхванати поради подозрения за контактност със инфектиран с COVID-19. Самият военнослужещ няма недоволства. Въпреки това при идването му у нас ще бъде проучен във ВМА.

Новината бе доказана и от шефа на ВМА.

Екипажът, превозеният военнослужещ и съпровождащото здравно лице са обезпечени с всички нужни средства за самостоятелна отбрана.

Към сегашния миг Въоръжените сили на Република България вземат участие в интервенцията на НАТО в Косово с контингент в състав от 22 военнослужещи със задания, свързани с подкрепяне подобряването на сигурността в региона.

Допълнително за осъществяване на дилемите се поддържа 10-дневна подготвеност за развръщане в зоната на интервенцията на рота и народен поддържащ детайл до 140 военнослужещи, включени в състава на оперативния запас на интервенцията.

Национален пълководец на българския боен контингент в Косово е подполковник Стоян Червеняков от Съвместното командване на силите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР