Български военни няма да заминават на фронта в Украйна -

...
Български военни няма да заминават на фронта в Украйна -
Коментари Харесай

Денков обеща: Без бг войски в Украйна

Български военни няма да отпътуват на фронта в Украйна - това увери министър председателят акад. Николай Денков.

" Искам да кажа изцяло изрично, че по никакъв метод никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Самият президент Зеленски въобще не е повдигал подобен въпрос, а даже и да го беше повдигнал някой, аз ще кажа това, което постоянно съм казвал - български войски там няма да отидат ", сподели министър председателят, представен от " 24 часа ".

Той напомни, че България и Украйна са обсъждали единствено военно-техническа помощ, и изрази подготвеност да го повтори и пред Народното събрание.

Относно идната ротация той изясни, че процесът върви, а двамата с вицепремиера Мария Габриел имат единодушие за това, че процесът би трябвало да е равномерен.

" Това, което основава повече напрежение, е по какъв начин в Народното събрание ще бъдат попълнени позициите, свързани с антикорупционната комисия, Висшия правосъден съвет, прокурорския съвет и съответните регулатори ", сподели Денков.

На въпрос дали до края на седмицата ще стане ясно кой ще бъде външен министър той отговори: " Това е подробност спрямо другите огромни въпроси, кого стоят. Това, което в значимо за нас, е, че би трябвало да има свободна връзка с външните сътрудници, а е ясно, че министър председателят и външният министър са тези, които имат ежедневна опция да споделят с тях ".

" Да ", отговори той твърдо дали водачите ще се схванат между тях преди ротацията.

Той към този момент е подготвен с оценката си на министрите, само че към момента не са я разискали двамата с Мария Габриел. " Аз персонално съм удовлетворен от тяхната работа. Ако имам забележки, те са за това, че не бяха задоволително отзивчиви. Имаше един дълъг интервал, в който правиха чудесна работа, само че за нея малко се разбираше ", разяснява ученият.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР