Български възход подкрепя проф. Николай Габровски като премиер, но няма

...
Български възход подкрепя проф. Николай Габровски като премиер, но няма
Коментари Харесай

Янев подкрепя Габровски като премиер, но не и кабинета

" Български напредък " поддържа проф. Николай Габровски като министър председател, само че няма да поддържа състава и структурата на препоръчаното държавно управление. Това разгласи от парламентарната естрада водачът на партията Стефан Янев.

Диалогът, който стартира мъчно, по-скоро имаше един звук на борба, само че се получиха условия за разговор и през днешния ден в този ден, на процедура виждаме резултатите от този разговор, разгласи при започване на изявлението си водачът на партията.

Гласуването на кабинета е и нашата връзка с жителите и проява на това дали има връзка сред думите и делата, добави Янев.

" Поздравявам ГЕРБ-СДС за номинацията на проф. Габровски ", сподели някогашният министър председател и добави, че кандидатурата на изтъкнатия доктор е знак, че политиците са отворени към гражданското общество.

Според Стефан Янев обаче дейностите и поддръжката за кабинета би трябвало да бъдат учредени на ясни правила и да е ясно кой носи политическата отговорност - дали посредством съдружно съглашение или общо подкрепени цели. " Български напредък " не вижда ясни цели за момента в оповестения кабинет и по тази причина партията е взела решение да поддържа проф. Николай Габровски в персонално качество като министър председател, само че не и препоръчаната конструкция и състав на кабинета.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР