"Български възход" няма да чертае "червени линии и ровове" в ...

"Български възход" няма да чертае "червени линии и ровове" в

Стефан Янев: Нямам нищо против да бъда оприличаван на Орбан

"Български напредък " няма да чертае "червени линии и изкопи " в политическата си активност. Това стана ясно от изявление пред БНР на водача на партията Стефан Янев.

"Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са българските гласоподаватели. Големите началници са в Кула, Каспичан, Малко Търново, Петрич и Добрич. Ние би трябвало да чуваме гласа на българските жители и да работим за тях, за техния интерес. Ако Виктор Орбан прави това - слуша гласа на унгарските жители и се преценява с тях, значи това са и неговите началници ", разяснява още Стефан Янев.

Дефицитът ни е, че не уплътняваме добре участието ни в Европейски Съюз и НАТО, не участваме в тези организации пълнокръвно и пълноценно, безапелационен е някогашният длъжностен министър председател.

"Трябва да извлечем най-хубавия смисъл, интерес на страната и изгода за страната от участието ни в тези организации. Ако приемем, че Орбан прави това за Унгария и унгарския народ, нямам нищо срещу да бъда оприличаван на Орбан. И ще търсим сходен вид политика за осъществяване и в българската реалност. "

Във връзка с връзките на неговата партия с Природен парк отсега нататък Стефан Янев заявява, че бъдещото присъединяване на неговата партия във всички типове ръководство ще бъде "без чертаене на червени линии и без дълбаене на червени изкопи ".

"В политиката всичко е допустимо, само че при ясни правила и транспарантна процедура, тъй че жителите да знаят какво се случва. За да няма обвинявания, че се основава следващото подмолно съглашение. 30 години се опитваме да вършим едно и също и чакаме друг резултат. Мисля, че е време да вършим по-различни неща ", акцентира експремиерът.

Според него енергийната сигурност на страната е измежду най-големите провокации освен на длъжностен, само че и на постоянен кабинет, а снабдяването с газ би трябвало "да бъде преференциално за всички нас " - би трябвало да имаме обезпечени количества на рационална цена.

Нито служебно държавно управление, нито което и да е друго ръководство "обича да му се вменяват тези, концепции за ръководство, да се менторства ", счита някогашният длъжностен министър председател.

По думите му е рано е да се дават оценки дали служебният кабинет се държи реваншистки или прагматично.

Запитан би трябвало ли служебното държавно управление да направи проверка на предходното, Стефан Янев уточни, че "при цялата палитра от проблеми за решение евентуално няма да имат време за проверка ".

"Ако могат, ще създадат. Ако не могат, ще се опитат да решат проблемите на всекидневието. Понякога няма опция за проверка в цялостния смисъл, само че въпреки всичко се прави начален разбор на положението. Той е отправната точка, от която се гради по-нататък. "

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg