Български ученици, които са били на екскурзия в Италия, са

...
Български ученици, които са били на екскурзия в Италия, са
Коментари Харесай

Седем български ученици са пострадали при експлозията в Болоня

Български възпитаници, които са били на екскурзия в Италия, са потърпевши след детонацията на автоцистерна край летището в Болоня, заяви италианската национална телевизия РАИ 1, представена от БНР.

По-късно Министерство на външните работи посочи, че са потърпевши седем възпитаници от група от 20 единайсетокласници от механотехникума "Владимир Комаров " в Силистра, които са в Италия по специфична европейска стратегия - на на практика стаж в локална компания.

По информация на директорката на гимназията, която също пътува с групата, двама възпитаници към този момент са изписани от болница, още трима ще бъдат изписани най-късно на следващия ден сутринта. По-тежко е потърпевш един възпитаник, който има пострадвания по краката, само че е без заплаха за живота.

БНР съобщи, че по-тежко потърпевшият възпитаник е настанен в болница в Чезена, останалите са в в лечебно заведение в Бацано.

Установен е контакт с родителите на децата, заяви още Министерство на външните работи.

Групата се съпровожда от четирима преподаватели от учебното заведение, измежду които няма потърпевши.

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини ще посети лечебните заведения в региона, където са настанени българските младежи, дружно с преводач, с цел да получи по-изчерпателна информация за положението на учениците.

Генералното ни консулство е в непрекъснат контакт с локалните полицейски управляващи, със службата по гражданска отбрана и с лечебните заведения, в които са настанени учениците.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурния телефон за незабавни случаи на Генералното консулство: 00393337826043.

Поне двама души са починали, а близо 70 бяха ранени при детонацията. При гърмежа и последвалия пожар се е срутил част от надлез. Множество хора са потърпевши от парчета и части стъкло от счупени прозорци на прилежащи здания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР