Български ученик е най-добрият млад автомеханик в Европа. Ерен Осман

...
Български ученик е най-добрият млад автомеханик в Европа. Ерен Осман
Коментари Харесай

Български ученик е най-добрият млад автомеханик в Европа

 Български възпитаник е най-хубавият млад автомеханик в Европа. Ерен Осман от ПГМТ " Владимир Комаров “, гр. Силистра завоюва първото място в интернационалното съревнование Young Car Mechanic, проведено от Inter Cars S.A. във Варшава, Полша. В двудневна конкуренция той победи конкуренцията на 21 участника от 7 страни.

Финалът на надпреварата Young Car Mechanic събра в полската столица на 25-и и 26 май най-хубавите млади механици от Полша, България, Литва, Латвия, Естония, Унгария и Украйна. Те премериха сили в диагностиката и ремонта на коли. Страната ни бе показана от тримата спечелили в националния кръг на надпреварата " Най-добър млад автомонтьор и лидер на МПС “ – Николай Петаларев от ПГМТ " Цветан Лазаров “ – гр. Пловдив, Ерен Осман от ПГМТ " Владимир Комаров “ – гр. Силистра и Кристиaн Александров от ПГТЕ " Хенри Форд “ – гр. София.

Ерен Осман, с преподавател Георги Стоянов, сграбчи успеха с максимален брой точки в оспорваната конкуренция. Общият брой точки на българските участници подредиха страната ни на трето място в неофициалното класиране по народи.

" Това е голям триумф за България и за гимназията в Силистра, която основава фрагменти на високо професионално равнище. Радвам се, че Интер Карс способства за най-хубавата селекция и пълноценна подготовка на момчетата за интернационалния край. Успехът на Ерен демонстрира, че България има равностойно професионално образование и приготвя експерти, подготвени да се осъществят сполучливо в най-хубавите сервизи и автомобилни компании “, сподели Михаил Недков, началник на отдел Обучения в Интер Карс България.

Общият награден фонд за спечелилите е 25 000 евро. Всички участници в интернационалния стадий от надпреварата ще посетят фабриката на Elring – един от най-големите производители на автомобилни съставни елементи за мотор, а също музея и фабриката на Мерцедес в Щутгарт, Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР