Български турист е починал по пътя към хижа Белмекен, движейки

...
Български турист е починал по пътя към хижа Белмекен, движейки
Коментари Харесай

Спасители свалят тялото на турист, починал в Рила

Български екскурзиант е умрял по пътя към хижа " Белмекен " , движейки се с група планинари. Инцидентът е станал късно в събота и за него беше обявено от Планинската избавителна работа (ПСС).

Според информацията преди да доближи до хижата, на него му е прилошало и той за жалост е умрял. Сигналът за случая бил подаден към 23 часа в събота. Възрастта на екскурзианта и други данни за него не се оповестяват.

Труднодостъпният терен и неналичието на обсег на мобилните телефони представляваха съществени провокации за избавителните интервенции. Сигналът за помощ е бил подаден с забавяне заради тази причина.

Тази заран, екип от Планинската избавителна работа - отряд Банско, с две моторни шейни се насочи към мястото на случая, с цел да смъкна тялото на умрелия екскурзиант. Разстоянието сред Банско и хижа " Белмекен " е доста, само че спасителите от зимния курорт разполагат с подобаващата екипировка и опит, нужни за справяне със комплицираната обстановка.

Този случай още веднъж припомня за значимостта на деликатно обмисляне и подготовка при изкачвания в труднодостъпни планински региони, както и потребността от добра екипировка, както и планинска застраховка.
 Очаква се нараснала лавинна заплаха в Банско
Очаква се нараснала лавинна заплаха в Банско

За това предизвестиха специалисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР