Български свещеник е на път да предизвика страшен скандал в

...
Български свещеник е на път да предизвика страшен скандал в
Коментари Харесай

Свещеник разпали страшен скандал в Църквата: Причестяват ни извън каноните и против Бог

Български духовник е на път да провокира заплашителен скандал в Църквата, откакто упрекна " сътрудниците " си, че работят отвън каноните, давайки причастия на хора, направили грях. Той разгласява яростно писмо във Facebook.

Ето какво написа отец Силвестър Янакиев:

" Тази моя мисъл може да ядоса прочут брой свещеници, само че, съгласно мен, е по-добре да ядосам човек, в сравнение с Бога. Даже за една година двама ме блокираха тук. Единият (не му помня името) беше тъмнокож и споделяше възгледите на кладнишкото неразбирателство Рафаил-Росен Стефанов, а другият, отец Петър Василев от София ме блокира, тъй като не е наясно с нужните атрибути за канонизиране на светец в Светата Православна Църква, само че и ум не желае, като всеки блажен духовник, който откакто е хванал требите друго не чете.

Напоследък съществува всеобща процедура свещеници да подценяват каноните за отделяне от Свето Причастие и да разрешават на християните да пристъпват към Тялото и Кръвта Христови неприлично (Като чувство е належащо да имаме смирено възприятие за недостойнство пред Тялото и Кръвта Господни постоянно. Тук обаче приказвам за почтено и неприлично в смисъл на възможно от позиция на църковния канон). Хората се доверяват на свещениците (в това число включвам и мен), само че би трябвало и да изпитват, тъй като Бог ни предлага да изпитваме всеки дух. Ето какво още споделя Бог на свети оракул Йезекиил за едно от най-важните отговорности на свещеника:
"..сине човешки! Аз те сложих пазач над дома Израилев, и ти ще слушаш слово из Моите уста и ще ги вразумяваш от Мене.

Кога кажа на беззаконника: " без друго ще умреш! " а ти го не вразумяваш и не приказваш, с цел да предпазиш беззаконника от беззаконния му път, та да бъде жив, - тоя беззаконник ще почине в беззаконието си, само че кръвта му Аз ще подиря от твоите ръце.

Но в случай че ти си вразумявал беззаконника, а той не се е отвърнал от беззаконието си и от беззаконния си път, той ще почине в беззаконието си, а ти ще спасиш душата си.

И в случай че праведник отстъпи от правдата си и постъпи беззаконно, когато Аз туря отпреде му препънка, и почине, то, в случай че не си го вразумявал, той ще почине заради прегрешението си, и не ще му се напомнят праведните му каузи, що е вършил; само че кръвта му Аз ще подиря от твоите ръце.

Ако пък ти вразумяваш праведника, с цел да не съгреши тоя праведник, и той не съгреши, то и той ще бъде жив, тъй като е бил рационален, и ти си избавил душата си " - ТЕЗИ ДУМИ НЕ съдебна експертиза НУЖДАЯТ ОТ КОМЕНТАР ДОРИ! Безпрецедентно ясни са...

Това безразсъдно допускане до Свето Причастие води християните към тежко наказание от Бога, а не към избавление (1Кор.11:29). Тези свещеници жестоко подценяват разпоредбите на Светата православна черква и нарушават каноните. Това обаче не освобождава вас, миряните, от наказването (Всеки грях е персонален! Затова християнинът също съгрешава, в случай че пристъпи към Причастие, при изискване, че предстои на епитимия и отлъчване). Ако свещеникът съгреши и допусне до Свето Причастие това го прави провинен пред Бога, само че в случай че мирянинът се съгласи и го послуша причастяването ще му бъде не за берекет, Спасение и Вечен живот, а за наказание и духовна гибел.

По тази основна причина, моят съвет към всички православни християни е: Когато извършите грях първо вижте какво споделя канона по вашия въпрос!(Ние, като православни християни сме длъжни да знаем вярата си и разпоредбите на вярата ни!) После се изповядайте и в случай че свещеникът незабавно ви допусне до Свето Причастие - сменете изповедника и намерете подобен, който пази Божия Закон! (Това го предлагам на тези миряни, които нямат дълготрайна и непрекъсната връзка с изповедника си. Защото в случай че се изповядваме дълго време при свещеника евентуално той не е измежду тези, които нарушават разпоредбите по свое убеждение.)

Знаете ли за какво ви пиша това? Защото свети деятел Павел споделя: " Затова сред вас има доста немощни и заболели, а и умират много.Защото, в случай че бихме изпитвали сами себе си, нямаше да бъдем съдени (1Кор.11:30-31)

Просто бих желал да ви предпазя от зло... "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР