Български рози може скоро да красят парка на розите в

...
Български рози може скоро да красят парка на розите в
Коментари Харесай

Велислава Панова сади БГ рози в центъра на Ванкувър

Български рози може скоро да красят парка на розите в географския център на канадския град Ванкувър. Идеята за самодейността пристигна след двустранни срещи, извършени сред генералния консул на България в Торонто – журналистът Велислава Панова, и кметовете на две обитаеми места - Ричард Стюарт (Кокуитлам) и Майк Хърли (Бърнаби). Именно в тези региони на града живее и най-голямата част от българските жители в Британска Колумбия.



Освен с розова градина, кметовете обявиха подготвеност да поддържат българската общественост в обитаемоте си места и с присъединяване в планувания за следващата година Фестивал на българската шевица с работно име „ Канатица “ (елемент от българската шевица).



Организацията за фестивала е на локалното Българо-канадско сдружение с поддръжката на генералното консулство на България в Торонто.

Градоначалниците на Кокуитлам и Бърнаби показаха предпочитание да оказват помощ и за общинско помещение, което да послужи за Български културен център. В Кокуитлам кметът Стюарт има концепция да се построи мултикултурен център на нациите.



„ Там България ще има своето място и ще може да стане по-видима за локалните поданици посредством изявите на българското сдружение, подкрепени от генералното консулство на България в Торонто “, означават от дипломатическото ни посланичество.



През 2023 година консулството има концепция да провежда и „ Дни на България “ в провинция Британска Колумбия. По време на събитията присъединяване ще вземат както български жители от региона, по този начин и локални поданици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР