Български ресторант отвори врати в сърцето на кубинската столица. Това

...
Български ресторант отвори врати в сърцето на кубинската столица. Това
Коментари Харесай

Българска кръчма отвори в сърцето на Хавана

Български ресторант отвори порти в сърцето на кубинската столица. Това стана на 17 ноември с поддръжката на Службата на Историка на град Хавана, оповестяват от посолството ни в Куба на страницата си във фейсбук.

На откриването на ресторант “България ” участваха над 100 посетители – висши представители на кубинската държавна администрация, дипломатическия корпус и български жители. Посланикът ни Тодор Кънчевски и проектант Перла Росалес, и.д. общоприет шеф на Службата на Историка на град Хавана потвърдиха уговорката да работят за реализацията и на други взаимни планове. Архитект Росалес дефинира като основно и едно от най-ценните за града мястото, на което се намира ресторанта – (Calle Teniente Rey 304 e/ Compostela y Aguacate, La Habana Vieja).

Заведението е третият детайл от обособяването на самобитен „ път на България в Стара Хавана “, за което е реализирано единодушие сред посолството и Службата на Историка.

В ресторант „ България “ ще се предлага българска кухня – таратор, шопска салата, скара, баници и други обичайни за страната ни ястия. Собственикът на заведението планува също готварски работилници, на които ще бъдат представяни детайли и предписания, типични за българската кухня.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР