Български работник загина при трудов инцидент в Ацано Дечимо, който

...
Български работник загина при трудов инцидент в Ацано Дечимо, който
Коментари Харесай

Български работник загина, докато поправя покрив на сграда в Италия

Български служащ почина при трудов случай в Ацано Дечимо, който се намира до италианския град Порденоне, оповестява изданието „ Порденоне тудей ”. Мъжът паднал, до момента в който поправя покрива на постройка, която претърпяла вреди по време на последните разрушителни порои в Северна Италия.

Българинът Васил М. работел от дълги години за компания във Виченца, само че бил изпратен за работата по покрива в Ацано и това бил първият му работен ден там. Само ден преди нещастието мъжът отпразнувал 60-годишния си празник със фамилията си.

Според изданието случаят станал в 16 часа следобяд на 31 юли.Тогава служащият вървял по покрива, само че една от плочите поддала и той паднал. Работниците от компанията “Идеа кампионари ”, за която българинът трябвало да извърши ремонта, извикали незабавно „ Бърза помощ ”. Медиците се пробвали да го съживят, само че на вятъра.

Според статистиките в Италия през 2023 г.се следи наклонност на понижаване с 25% на броя на случаите по време на работа, спрямо предходната година. В същото време обаче е записано нарастване в броя на смъртните случаи при трудови произшествия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР