Български пощи тестват нов софтуер за работа с клиенти, който

...
Български пощи тестват нов софтуер за работа с клиенти, който
Коментари Харесай

Побългарихме ги! Пощите с нов софтуер и нови опашки

Български пощи тестват нов програмен продукт за работа с клиенти, който цели да улесни процесите и да спести време.

Това обаче провокира ужас както измежду клиентите, по този начин и в самите чиновници на гишетата. Читател на " Марица " описа, че опашките в офисите тези дни са с една концепция по-големи от нормално. Човекът решил да пусне пратка с противоположна квитанция при започване на март. Когато документът пристигнал, се оказало, че може да си изкара личен номер. Човекът доста бързал и не се поинтересувал какво съставлява новата услуга. В този миг служителката, очевидно обезпокоена новата стратегия, си диктувала на глас кой бутон би трябвало да натисне. Колежките  също свиквали с измененията и си желали препоръки една на друга. След повечко очакване читателят ни си получил противоположната квитанция с баркод с идентификационен номер.

От териториалното отделение на компанията обясниха, че сега чиновниците им се образоват и пробват технологията. След  месец ще стане ясно дали тя ще сработи. Идеята на смяната да се вкарат потребителски номера, сходни на тези в други компании за разплащане на сметки и изпращане на писма и пратки. От Български пощи молят своите клиенти да демонстрират самообладание при обработката на техните данни.

В началото на месеца влязоха в действие и нови цени на част от услугите, предоставяни от държавния пощальон. Писмовните колета за чужбина ще са с друга стойност, според от формата. Най-масовата услуга - кореспондентска пратка без преимущество за страната, резервира своята цена.

Причина за смяната е, че от 2016 година, " Български пощи " ЕАД като длъжен пощенски оператор на България взе участие в нова система на Всемирния пощенски съюз, обвързвана с метода за разплащане за интернационалните колета. Новото ценообразуване на интернационалните колета, постанова смяна и в цените на вътрешните колета.

Пратките към този момент се класифицират по формати P - дребна писмовна пратка, G - огромна писмовна пратка и E - обемна писмовна пратка. Разделянето на формати е по отношение на установяване цената за непрепоръчаните писмовни колета.  

Информация за измененията на форматите на пощенските колета и новите цени има на уеб страницата на " Български пощи " ЕАД и в пощенските станции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР