“Български пощи” са приключили 2021 г. с 13 млн. лв.

...
“Български пощи” са приключили 2021 г. с 13 млн. лв.
Коментари Харесай

С бонуси Български пощи ще привлича млади кадри

“Български пощи” са завършили 2021 година с 13 млн. лева загуба, до момента в който секторът на пощенските и куриерски услуги пораства в последните години с двуцифрен растеж. Само във времето от 2018 до 2020 година секторът е пораснал с 18.7% до 678 млн. лева Визията на държавното управление е да трансформира пощите в “едно гише” за разнообразни административни услуги, тъй че да не разкарват жителите по разнообразни администрации. Предстоят поправки на част от пощенските станции, закупуване на нова техника, преквалификация на чиновници и въвеждане на бонусна система за привличане на нови фрагменти, която ще работи на база резултати.

Данните за настоящото положение и бъдещето на сдружението изскочиха от писмен отговор на вицепремиера по ефикасното ръководство Калина Константинова на въпроси на депутатите от Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и Халил Летифов.

" Лицето на държавата”

" Визията ни за излекуване на “Български пощи " е превръщането им в едно гише, което да подсигурява даване на административни услуги в мрежата на дружеството”, показва Константинова и прецизира, че в доста обитаеми места клоновете на сдружението са “лицето на държавата”.

Вицепремиерът в детайли разказва по какъв начин жителите на дребните селища сега се разкарват до регионалния център за удостоверения, заявления и така нататък

" Целта е да избегнем тази ненужна стъпка. По този метод ще спестим време и средства на жителите и ще помогнем запазването на околната среда като понижим нездравословните изпарения от пътешестване с автомобил”, прибавя Константинова.

Ремонти, където е нужно

Ремонт ще се прави единствено в клонове, които се нуждаят от подобен. Ще се направи и замяна на остаряла техника. Само преди седмици на съвещание на парламентарната комисия по електронно ръководство Константинова уточни, че доста от пощенските станции са без интернет или нямат компютри.

От думите на вицепремиера излиза наяве, че преди ремонтите ще бъде изработен разбор на “Български пощи”, с цел да се регистрира гъстотата на клоновете, положението и функционалностите им, само че в това време ще се мери и наличието на държавната администрация в обитаемоте места. Именно въз основа на тази инспекция ще се подхващат съответни ограничения за оптимизация на мрежата.

Бонуси за привличане на чиновници

" С цел усъвършенстване на предлаганите услуги, ще използван бонусни системи, директно обвързани с постигнатите цели, реализирани резултати и противоположна връзка от гражданите”, показва още вицепремиерът. Тя прибавя, че това ще подкрепи мотивирането на чиновниците и “привличане на млади перспективни кадри”.

От думите на вицепремиера излиза наяве, че ще се влагат средства в чиновниците на компанията за повишение на знанията им и преквалификация за даване на нови услуги.

Ще се приложат бонусни система директно обвързани с сложени цели, реализирани резултати, и противоположна връзка от жителите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР