Български пощи“ предупреждават за фалшиви електронни и SMS съобщения, които

...
Български пощи“ предупреждават за фалшиви електронни и SMS съобщения, които
Коментари Харесай

„Български пощи“ предупреждават за фалшиви електронни и SMS съобщения, изпращани от тяхно име

„ Български пощи “ предизвестяват за подправени електронни и SMS известия, които се изпращат до жители от името или с логото на сдружението. Това оповестиха от пресцентъра на националния пощенски снабдител.

„ Български пощи “ още веднъж обръщат внимание, че не изпращат тези известия, не изискват по имейл [email protected] или SMS възнаграждение онлайн на такси за доставка или освобождение от митница на колета и по никакви мотиви не изискват персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката. Дължимите суми и държавни вземания към сдружението се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за идентичност се дава на място в пощенските станции при осъществяване на услугите.

От началото на юли 2023 година доминират подправените SMS известия. В тях клиентът се уведомява, че има пратка, като от време на време се показва и случаен номер. Изисква се да се заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес, пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат и други.

Във всички подправени имейли се упорства получателят да даде данни от банкова карта или копие на документ за идентичност, фотография и друга информация.

Съобщенията се изпращат на британски или на български език.

В някои от случаите като адресант на SMS-те и имейлите се копира името на „ Български пощи “ и електронния информативен адрес на дружеството [email protected].

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР