Български пощи не може да гарантира безпроблемно изплащане на пенсиите

...
Български пощи не може да гарантира безпроблемно изплащане на пенсиите
Коментари Харесай

Български пощи не може да гарантира безпроблемно изплащане на пенсиите

" Български пощи " не може да подсигурява безпроблемно погашение на пенсиите от 9 май в резултат на хакерската офанзива, която блокира компанията към този момент две седмици. Дружеството не може да уточни и период, в който ще възстановят всички свои услуги. Извършването на заплащания в брой за момента е още блокирано.

" Не е ясно от кое място идва хакерската офанзива, сега се обследват каналите. Не е известно и дали " Български пощи " са атакувани от чужбина или от България. Такава офанзива в сдружението в никакъв случай не е имало ", уточни изп.-директор на сдружението Деян Дънешки. Такава е равносметката откакто две седмици пощите не работят поради офанзивата.

От " Български пощи " отхвърлиха офанзивата да подкрепя техни съперници.

В първия работен ден след великденските празници клиентите откриха, че в пощата нито могат да заплащат сметки, нито да пускат данъчни заявления, нито да изпращат пратки за чужбина.

Специалисти на " Български пощи " работят от първия ден на офанзивата, непрекъснато, на място и през празничните дни. Работят над 100 души от сдружението, както и външен експертен запас, обезпечен от страната. ДАНС и

ГДБОП също вземат участие в наблюдението на обстановката.

" Осигурен е нужният запас и като експерти, и като инфраструктура. Инфраструктурата на " Български пощи " е една от най-големите у нас, защото демографски е ситуирана в цялата страна в съвсем 3 000 местоположения. Заради това не може да се чака, че при подобен сериозен пробив в къс период, нещата могат да бъдат възобновени всички услуги, споделиха от сдружението.

От сдружението прибавиха, че системите на " Български пощи " се възвръщат поетапно. Възстановени са главните системи и интернационалният трафик. Така че всички, които чакат колета от чужбина, могат да ги получават, без тези, за които се изисква заплащане в брой.

Плащането в брой ще бъде допустимо, откакто изцяло се възвърне системата на заплащанията. Засега са ощетени най-вече физическите лица. Корпоративните клиенти заплащат по банков път. Системата за заплащане е възобновена съвсем 100%.

От 12.00 часа в петък е възобновена услугата за битови консуматори на ЕНЕРГО ПРО в пощенските станции. Списък на тези станции е оповестен на уеб страницата на сдружението и ще бъде обновен непрестанно.

В пощенските станции се одобряват предложени и непрепоръчани вътрешни колета и пратки от корпоративни и частни клиенти. Изискването е услугата да е платена по банков път. Доставят се вътрешни колета без натрапен платеж.

В пощенските станции могат да се изпращат данъчни заявления, като цените се заплащат авансово по банков път.

Съвсем скоро ще се възвърне изцяло и системата, която ще демонстрира статуса на пратките, тъй че клиентите да наблюдават къде се намират те.

Пенсиите са изплатени на всички пенсионери, които са пристигнали да си ги получат, безапелационни са от " Български пощи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР