“Български пощи ЕАД и синдикатите подписаха споразумение за увеличение на

...
“Български пощи ЕАД и синдикатите подписаха споразумение за увеличение на
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на работещите в Български пощи

“Български пощи ” ЕАД и синдикатите подписаха съглашение за нарастване на главните работни заплати и месечните обществени заплащания на работещите в пощите.

Освен нарастване на главните работни заплати, съглашението обгръща и нарастване на ваучерите, както и стратегия от сложни ограничения за усъвършенстване на разноските и увеличение на приходите на комерсиалното сдружение.

Вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев сподели, че съглашението е плод на общи старания.

“Това е една добра първа стъпка, тъй като подписаният през днешния ден документ ще докара до снишаване на нарасналото публично напрежение ”, сподели той и изрази вяра, че съглашението ще способства за нарастване на мотивацията на работещите в тази сфера. Алексиев посочи, че следва 19% нарастване на заплатите на чиновниците на “Български пощи ”, както и увеличение на цената на ваучерите от 60 лева на 100 лева

Той разяснява, че за него е необяснимо за какво базата данни на “Български пощи ” не е преместена на онлайн облак преди, с цел да може данните да бъдат непокътнати при хакерска офанзива да вземем за пример, само че увери, че тази задача към този момент е изпълнена. По думите му в случай че тази задача беше осъществена преди нямаше да бъдат изгубени близо 17 млн. лева вследствие хакерската офанзива.

Вицепремиерът и министър на превоза и известията подсети, че е сложил като приоритет подобряването на изискванията на труд както в “Български пощи ”, по този начин и в БДЖ. “Работи се в тази посока ”, акцентира той.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че е благополучен от подписаното съглашение. Той обаче обърна внимание, че има нелоялни практики на частните мобилни оператори в областта на превоза и известията, и моли институциите да извърнат внимание на този проблем. “От една война никой не е спечелил. Не мога да не изразя задоволството си от това, че взехме решение казуса по този метод ”, означи Димитър Манолов, ръководител на КТ “Подкрепа ”.

Главният изпълнителен шеф на „ Български пощи “ ЕАД Филип Алексиев изясни, че междинна заплата преди нарастванията е към 1400 лева и в този момент следва работещите в бранша да получат нарастване на два пъти - в този момент и по-късно през лятото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР