Български полицай е ранен, а румънски гражданин е прострелян на

...
Български полицай е ранен, а румънски гражданин е прострелян на
Коментари Харесай

При незаконна сеч: Български полицай е ранен с моторна резачка, а румънски гражданин – прострелян

Български служител на реда е ранен, а румънски жител е прострелян на наша територия, до момента в който е правил противозаконна сеч.

Това оповестяват от Министерство на вътрешните работи по отношение на изявления в румънски медии и във връзка отправени запитвания.

Ето цялостното известие на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи:

На 3 октомври 2024 г, към 18 часа е извършена полицейска интервенция по отношение на определяне на случай на противозаконна сеч от чиновници на РУ-Никопол и на Регионалната дирекция по горите в региона към р. Дунав, откакто чуват тон от моторен трион.

Установявайки образен контакт с лицата, с които са били към този момент на близко разстояние, са били дадени ясни и разбираеми разпоредби от чиновниците, които са били с всички нужни отличителни знаци. Те не извършват дадените им разпоредби. Не единствено, че не извършват разпорежданията на правоохранителните органи, само че и реализират нападателни дейности по отношение на чиновниците, като насочват към тях триона и друго рисково средство (вила).

С цел да бъдат респектирани и да преустановят нападателните дейности, застрашаващи живота и здравето им, се е наложило да бъдат създадени над 15 предупредителни изстрела със зачисленото им служебно оръжие. Това също не възпира експанзията на лицата, като един от полицейските чиновници е ударен с моторната резачка, разследване на което е получил пострадвания по тялото и му е нанесена телесна щета.

Второто лице, употребило другото рисково средство, е арестувано от чиновниците. Следствие на проявената експанзия, застрашаваща живота и здравето на чиновниците, едно от лицата, нападнали чиновниците, е простреляно несъзнателно.

Незабавно са подхванати дейности да бъде оказана съответна здравна помощ на потърпевшото лице. Със съдействието на управляващите на двете страни то е настанено в най-близкото лечебно заведение в Румъния, защото в това време е открито, че двамата извършители са румънски жители, влезнали нелегално на територията на страната за осъществяване на противозаконна сеч.

Другият извършител е арестуван за 72 часа и към него са повдигнати обвинявания за осъществени закононарушения по Наказателния кодекс. Образувано е досъдебно произвеждане по член 279, член 270, член 235, чл.131 от Наказателен кодекс. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Плевен.

Незабавно след случая са почнали всички дейности за осъществяване на оглед на местопроизшествието, водещи до изясняване на цялостната фактологична конюнктура. Незабавно са осведомени и е потърсено подпомагане от румънските управляващи.

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков организира телефонен диалог със своя сътрудник, министъра на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою през днешния ден следобяд. Двамата се осведомиха взаимно за събитията към случая и изясниха фактическа конюнктура и дейностите на управляващите от двете страни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР