Български полицаи могат да участват в охраната на олимпиадата в

...
Български полицаи могат да участват в охраната на олимпиадата в
Коментари Харесай

Български полицаи ще участват в охраната на олимпиадата в Париж през лятото

Български служители на реда могат да вземат участие в защитата на олимпиадата в Париж през лятото. Това стана ясно след среща на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и френския аташе по вътрешна сигурност Лоран Ърст, заяви Министерство на вътрешните работи. Ето какво споделят още от вътрешното министерство:

Главен комисар Живко Коцев се срещна с френския аташе по вътрешна сигурност Лоран Ърст. По време на диалога бяха разисквани опциите за изпращане на български служители на реда по време на Олимпийските игри в Париж – 2024. Франция е отправила питане към България, наред с всички страни – членки на Европейски Съюз, с молба да изпратят полицейски чиновници, които да се включат в защитата на публичния ред и обезпечаването на сигурността по време на идното огромно спортно събитие.

Главният секретар удостовери готовността на Министерството на вътрешните работи да обезпечи чиновници от „ Гранична полиция “, „ Охранителна полиция “ и при нужда – от „ Криминална полиция “, които да бъдат дислоцирани на място и да се включат в осъществяването на съответни задания.

В рамките на работната среща бяха разисквани и други аспекти на съдействието по линия на двустранни и интернационалните полицейски интервенции.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР