Български пожарникари заминават за Гърция, за да помогнат за потушаването

...
Български пожарникари заминават за Гърция, за да помогнат за потушаването
Коментари Харесай

Български пожарникари заминават за Гърция, за да помогнат за потушаването на огньовете там

Български пожарникари отпътуват за Гърция, с цел да оказват помощ за потушаването на пожарите там. Те потеглят със профилирана техника, заяви " Нова телевизия ". В същото време в кърджалийско взимат ограничения, с цел да могат да реагират при положение, че пламъците доближат и до нашата територия.

От мястото се включи репортерът Димитър Иванов.

" Тук към този момент започнаха да се събират техника и огнеборци, които по-късно ще заминат към южната ни съседка през граничния пункт Маказа. Пет противопожарни автомобила, няколко микробуса, 36 души състав от няколко регионални дирекции на пожарната ще заминат, с цел да оказват помощ на сътрудниците си в Гърция най-много за преодоляване на огромния пожар край Александропулис ", сподели той.

Друг пожар, който е северно от Комотини, е най-близкият до българската граница, само че заплаха той да премине към този момент няма, твърдят чиновниците, които от два дни са на крайник и обикалят по южните скатове на източните Родопи, с цел да наблюдават обстановката от близко и с цел да проправят просеки в гората, с цел да може да минава техника, в случай че въпреки всичко обстановката бъде изпусната и огънят успее да стигне до българската граница. Най-близкият пожар, който е до Комотини, е на 10 километра от българската граница и се следи непрестанно. 

Областният шеф на Кърджали Никола Чанев също приказва по тематиката: " В момента пожарът е на към 10-ина километра, което е добра вест. Вчера беше по-близко. От горското стопанство в Момчилград и Кирково са създали нужните дейности за тежка техника, която да прочисти просеките, които бяха направени предходната година по отношение на тези пожари. Няма заплаха на този стадий за жителите. Пожарът въобще не е на българска територия, без значение от слуховете, които вървят. Постоянно се следи обстановката от дежурните в горските стопанства ". 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР