Български пожарникар, който пи чай с принц Уилям, спаси един

...
Български пожарникар, който пи чай с принц Уилям, спаси един
Коментари Харесай

БГ пожарникар спаси символа на Лондон, моторите на Тауър Бридж пламнали

Български пожарникар, който пи чай с принц Уилям, избави един от знаците на Лондон – моста Тауър Бридж, в сърцето на британската столица. Николай Пенчев и сътрудниците му гасили пламнали мотори на оборудването преди няколко дни.

„ Бяха се запалили огромните хидравлични мотори, с които мостът се подвига и спуска при прекосяване на лодки и кораби. Моторното поделение е на две равнища подземен и хората няма по какъв начин да видят и да знаят, че нещо се е случило. Разбрали са единствено, че мостът е бил затворен “, описа Пенчев.

Тауър Бридж е преносим провесен мост над река Темза, който се е трансформирал в икона на Лондон. Дълъг е 244 метра и е висок 65 м. Открит е през далечната 1894 година От принца на Уелс Едуард, който след това е коронясан като крал Едуард VII. Историческото оборудване влиза в региона, който се покрива от Ники и сътрудниците му. „ Ние сме все младежи, млада кръв. Имаме сила за такава работа “, показа още Пенчев. По думите му единствено ден преди пожара на същото място пък спасявали самоубиец, кацнал на едно от въжетата на Тауър Бридж. От фрагментите се вижда, че индивидът е съумял да стигне много високо, преди да бъде свален.

Николай Пенчев се прочу със смелостта си предходната година, когато избави семейство от голяма горяща постройка в Лондон. Тогава персонално принц Уилям отиде при него и сътрудниците му на чай, с цел да изрази благодарността си. В изявлението си тогава Ники показа, че не е очаквал такава чест.

„ След като бяхме показани от комисаря всеки поименно, принц Уилям стартира да ни разпитва кой от кое място е, какво е направил в обстановката. Беше си „ написал домашното “ и знаеше от кое място си, кой си. Задаваше ни съответни въпроси. Попита ме за пожарната в България и за какво съм изискал да се преместя тъкмо в Лондон. Видя, че се занимавам интензивно със спорт – културизъм. За да разчупи още повече ситуацията, се пошегува, че той самият не се и съмнява, че съм носил на ръце избавените от последния етаж “, описа пред „ Телеграф “ пожарникарят.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР