Български отбор отново ще играе срещу най-добрите в света на

...
Български отбор отново ще играе срещу най-добрите в света на
Коментари Харесай

Един от големите български CS:GO играчи за успехите и трудните моменти

Български тим още веднъж ще играе против най-хубавите в света на Counter-Strike, откакто геймърите от VOYVODA изненадаха всички и се класираха за DreamHack Masters. В основно настоящо лице се трансформира Симеон " dream3r " Ганев, който е измежду огромните имена в родния гейминг. Той даде особено изявление за Sportal.bg , в което приказва за страхотния триумф на тима. Симеон Ганев не пропусна да опише и извънредно забавни истории от своята професионална кариера.
- Здравей, постигнахте страховит триумф, класирайки се за един от огромните шампионати в света на CS:GO. Разкажи ни по какъв начин се стигна до този миг?
- Здравейте на всички. Мисля, че тимовете ни подцениха малко или доста. Другото, което мога да кажа е, че всички отбори, които победихме, са имали много по-добра и дълга подготовка от нас. Аз нямам доверие в шанса. Той се основава, само че би трябвало да призная, че в тези мачове имахме и дребна доза шанс.

- Записахте победи, които ще се помнят дълго против OG и Cloud 9. Как видя тези мачове и какво направи разликата във ваша изгода?
- Играхме против огромни организации с огромни бюджети, опитни треньори. Мисля, че разликата беше там, че ние не се притеснявахме. Постоянно споделях на тима, че би трябвало да играем рунд за рунд и няма значение какво става. Достатъчно бе, че сме стигнали до мач с тези тимове. Ние нямаше какво да губим и напрежението не падаше върху нас. Ние можехме единствено да спечелим от тези мачове, както и стана. Нека обаче се върнем към самата разлика. Индивидуално играхме по-добре и направихме по-малко неточности от тях. Ключът бе, че когато някой от нас правеше неточност, различен просто го покриваше и се връщахме в рунда. Искам също да кажа, че това е компютърна игра. Напрежение и боязън не би трябвало да има. Не сме на война. Няма значение кой е против теб, коя организация и кое огромно име. Те също вършат неточности. Ние се възползвахме от тях.

- Първата и огромна крачка е направена. Сега следва DreamHack Masters, където ще се изправите против най-хубавите в света. Как ще протече подготовката за този шампионат?
- Със сигурност ще създадем лагер преди шампионата, с цел да може да се изчистят неточности и да може да се сплоти колективът. Разбирателството е доста значимо в един отбор.

- Вярваш ли, че може да извършите нещо огромно, както преди години твоите съотборници Виктор и Камен с екипа на Windigo?
- Не мога да отговоря на този въпрос. Вярвам, че с работа и съгласие сред хората, може да изненадаме тимовете. Успехът на Windigo не е дребен. Не би трябвало да се съпоставят двата състава.

- В отбора имат доста опит, само че и млади и надарени момчета, измежду които REDSTAR и mar. Как се оправят те в този състав?
- За REDSTAR мога да кажа, че виждам себе си преди години. Не приема рецензия, когато някой тръгне да му дава съвет. Казва, че той си знае по какъв начин да играе. Така бях и аз, само че когато осъзнах, че хората, които ти дават препоръки, тогава беше spyleadeR, a в този момент е bubble, има доста повече опит, си заслужава да го послушаш. Тогава в действителност тръгваш напред и се развиваш. Безспорно обаче е неповторим състезател и съм сигурен, че ще става все по-добър. Maртин e доста спокоен човек, който постоянно си взима поучения от грешките си и се вслушва в препоръките на хората към него. Много добре се нагажда в позициите, които би трябвало да играе. Той също има огромно бъдеще в CS:GO.

- Нека поговорим малко за теб и твоята история в играта, която е безкрайна. Ти си измежду първите професионални играчи на родната сцена. Разкажи ни през какво си минал за толкоз доста години?
- Моята история стартира, когато бях на 16 години. Играх любителски. Никога не съм си представял, че ще бъда в тим и ще имам някакви триумфи. Всичко това го дължа на spyleadeR. Toва е истината. Той ме видя и ме взе в тима, който сътвори. Той ме сътвори, тъй като ме научи на дисциплинираност, метод на работа и ми сподели неща в играта, които тогава не знаеха доста хора. Това е истината. В каквито и връзки да сме в този момент, постоянно ще съм му признателен.

- В кариерата ти има един сложен миг. През 2013 година получаваш VAC бан. Може ли да ни разкажеш по какъв начин се стигна до тази обстановка, тъй като има безчет спекулации по тази тематика?
- Когато разбрах за този бан, ние бяхме на ESWC. Тогава споделих на тима, че напущам, тъй като не желая да ги дърпам обратно и да страдат поради мен. Тогава още веднъж Емилиян " spyleadeR " Димитров застана зад мен и сподели, че не го интересува и че ще продължат да разчитат на мен. Това бе доста значима поддръжка, тъй като той знаеше какво губи откъм шампионати, организации и спонсори. Отново ще кажа, че съм му признателен. Как стана това с бана? Тогава не съм вярвал, че ще играя в тим, а камо ли на някакво равнище. Общо взето си дадох акаунта да се употребява от други хора. Аз си купих различен, от който да играя, само че в никакъв случай не съм знаел, че въобще хората, на които се доверих, ще употребяват хак от моя профил. Изобщо не съм си представял какво може да ми коства това нещо. Това е цялата истина.

- Този бан оказа ли огромно въздействие на твоето развиване?
- Оказа на развиването на тима. Всички момчета, които бяхме тогава, бяхме доста сплотени като екип. Те доста държаха на мен, за което ще съм им признателен цялостен живот. Психически не ми оказа въздействие. Ще ви кажа за какво. Ако в действителност играех с хак, в никакъв случай нямаше да имам триумфи на LAN шампионати. Това нещо с този бан постоянно вреди на хората към мен.

- Мнозина настояват, че си един от най-големите гении в играта. Кое е по-важното гений или здрава работа?
- Аз персонално нямам доверие в гения. За да може един състезател да стане добър и да се конкурира с другите по света, би трябвало да е порядъчен. Няма по какъв начин да успееш нито в живота, нито в гейминга без дисциплинираност. Имал съм интервали, в които съм праквал по 12 часа дневно. Аз желаех да се развъртвам и слушах всяка дума, която се споделя от капитана ни. Дисциплина и здрава работа, това е методът да успееш.

- Виждаш ли задоволително млади момчета, които да желаят и да се развиват в вярна посока, с цел да стигнат най-високите равнища в електронните спортове?
- Разбира се, че виждам. В България има доста положителни играчи. Искам да кажа, че в случай че си го слагат за цел и това е приоритет №1 за тях, ще се случи. Винаги бих оказал помощ на всеки. Най-важното за мен е идеята. В последна сметка, когато всички ние отидем и играем на даден шампионат, ние представяме България. Това би трябвало да ни кара да сме по-задружни и да си оказваме помощ, с цел да носим триумфи на страната.

- Какво ще пожелаеш на теб и на всички, които обичат и поддържат гейминга в България?
- Бих споделил на хората, които поддържат гейминга в България, приказвам за всички тимове и играчи, както споделих и по-рано. Всички играем за родината и когато се осъзнае, че идеята е България, да я загатват, че има добър тим, а не просто даден тим, тогава нещата ще тръгнат самоуверено напред.

Снимки: HLTV
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР