Български моряци от кораба Средна гора са спасили бедстващия екипаж

...
Български моряци от кораба Средна гора са спасили бедстващия екипаж
Коментари Харесай

Български моряци са спасили екипаж на потъващ кораб в Мексиканския залив

Български моряци от кораба " Средна гора " са избавили бедстващия екипаж на мексикански кораб, оповестиха от пресцентъра на Параходство " Български морски флот ".

На 13 март по време на преход в Мексиканския залив екипажът на българския транспортен съд, който е благосъстоятелност на БМФ, е провел избавителна интервенция след получен сигнал за злополучие. Отначало от бедстващия транспортен съд са поискали единствено провлачване, защото след повреда в основния мотор нямат ход.

След като машинното поделение на бедстващия съд стартира да се цялостни с вода, е поискано избавяне на екипажа и е подаден сигнал за паника, в това число със разпален факел, прецизират от параходството.

Командваният от капитан далечно корабоплаване Деян Пасатов български екипаж неотложно се приготвя за деяние в тежките метеорологични условия и до няколко минути 8-членният екипаж на мексиканския кораб е избавен и е в сигурност на борда на българския транспортен съд. Сред тях няма ранени и нуждаещи се от здравна помощ, допълват от БМФ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР