Български монаси от Атон подариха издания на Библията за министрите

...
Български монаси от Атон подариха издания на Библията за министрите
Коментари Харесай

Правителството отпусна 940 000 лева на Зографския манастир

Български монаси от Атон подариха издания на Библията за министрите от кабинета Борисов-3 . Това стана при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.

Монасите бяха поканени при започване на държавното съвещание, на което бе решено да се провиснал 940 хиляди лв. за ремонт на Южното крило на Зографския манастир на Атон .

 Бойко Борисов твърди, че има пари за Зографския манастир Обновена
Бойко Борисов твърди, че има пари за Зографския манастир

Проблемът ще се разиска на постоянното съвещание на Министерски съвет

" Надявам се с тези пари светата обител да стане хубава и добра ", сподели Борисов и отговори утвърдително на поканата да посети манастира. Борисов сподели, че това ще стане откакто ремонтът бъде приключен.

 Архивът на Зографския манастир разполагаем на СУ
Архивът на Зографския манастир разполагаем на СУ

СУ е единствената институция, на която обителта дава достъп

Припомняме, манастирът " Светѝ Гео̀рги Зогра̀ф ", именуван още Зогра̀фски е български православен манастир в монашеската република Света гора на полуостров Атон, Гърция.
Той е един от най-големите на Света гора и е на 9-то място в йерархията на светогорските манастири. През 2009 година е населяван от 21 монаси и 10 послушници, през 2012 година - от 28 монаси, 10 послушници и 4 външни лица. Към септември 2014 година публично в Зографската света обител има 36 монаси .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР