Български модул за гасене на горски пожари ще се включи

...
Български модул за гасене на горски пожари ще се включи
Коментари Харесай

Български огнеборци ще помагат при гасене на пожарите в Гърция

Български модул за гасене на горски пожари ще се включи в инициираното от Европейската комисия „ Предислоциране на сили и средства за гасене на горски пожари в Република Гърция “. Идеята се реализира за пръв път и се осъществя през Програмата за продан на специалисти в границите на Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз.

Целта е превантивна - авансово съсредоточване на сили и средства в страната, където всяка година пораждат огромни горски пожари, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

България ще взе участие със основания през 2018 година Модул за гасене на горски пожари. Той мина развой на сертификация в Европейския запас за Гражданска отбрана през 2019 година Периодът на задачата, в която ще се включат два екипа от 16 пожарникари,  ще е от 1 до 31 юли.

Първият екип ще замине на 1 юли от РСПБЗН - Благоевград и ще остане в Гърция до 16 юли, когато ще бъде заменен от втория. В състава на Модула ще бъдат включени три автомобила за пожарогасене с висока проходимост, три микробуса и лек автомобил с нараснала проходимост. Предвидено е Модулът да бъде ситуиран в региона на град Лариса и да подкрепя локалните пожарни служби.

В самодейността присъединяване ще вземат пожарникари от Финландия, Норвегия, Германия, Румъния и Франция. Екипите от България, Румъния и Франция ще вземат участие с изключение на с персонален състав и със собствени  коли за пожарогасене.  
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР