Български микробус с ремарке, спрян за рутинна проверка, втрещи полицаи

...
Български микробус с ремарке, спрян за рутинна проверка, втрещи полицаи
Коментари Харесай

Германски полицаи спряха български микробус с 66 дефекта

Български микробус с ремарке, спрян за рутинна инспекция, втрещи служители на реда в немския град Люденшайд, съобщи Дойче веле.

На пръв взор бусът изглеждал изправен, само че поради неприятния тип на купето, униформените извикали специалист, който да направи детайлна инспекция на техническото положение на мерцедеса с българска регистрация. В последна сметка описът на дефектите се оказал рекордно дълъг - общо 66, от които 44 на микробуса и 22 на ремаркето.

От немската полиция оповестиха, че спирачките на микробуса работели единствено частично, огромни ръждиви дупки по шасито били немарливо запълнени и замазани с багра, а ремаркето въобще нямало амортисьори. " Ръждясалата щайга ", както я назовава списание " Фокус ", неотложно била спряна от придвижване, а против водача е издадено наказателно разпореждане.

Най-куриозното е, че както микробусът, по този начин и ремаркето единствено преди четири седмици сполучливо били минали годишен механически обзор в България. Огромният брой недостатъци обаче очевидно не е смутил там никого, установи вестник " Вестфаленпост ".

Редица издания не крият удивлението си от този факт и пишат: " 66 дефекта! Опасното возило е имало годен щемпел за годишен механически обзор от България ". Специализираното списание за автомобилисти " Аутобилд " приказва за " българска бричка " . А в един блог на германци, преселили се в България, една жена споделя усещанията си от това по какъв начин се минава годишен механически обзор в България. Тя твърди, че най-голямо внимание българските проверяващи отделят на мотора и най-много на това дали номерът на шасито дава отговор на този, който е вписан в документите на колата. Германката даже показва, че могат да се употребяват услугите на пенсиониран български служител на реда, който против надлежно възнаграждение оказва помощ, в случай че има някакви " проблеми ".

В Германия техническите прегледи на колите са съществено тестване за всички водачи и притежатели. Още преди датата на прегледа множеството коли минават на прелиминарен обзор в сервиза, където се отстраняват възможните недостатъци. В противоположен случай притежателят рискува въобще да не получи щемпел за валидност от оторизираните центрове за годишен механически обзор. Ако там се открият по-сериозни неизправности, автомобилът неотложно се стопира от придвижване, до момента в който те не бъдат отстранени. А по-късно се минава на още един обзор.

По данни на TÜV Rheinland (един от тези центрове в Германия), през предходната година над една пета от колите (21,2%) не са получили щемпел за валидност от годишния обзор и е трябвало да се връщат на " изправителен ". Германските медии постоянно оповестяват за механически неизправни български коли и товарни камиони, движещи се по автомагистралите на страната. През предходната година да вземем за пример от придвижване е бил спрян ТИР с българска регистрация, чиито спирачки били съвсем неработещи. На водача и на притежателя са били наложени солени санкции, отбелязва " Вормзер Цайтунг ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР