Български лекарски съюз изразява безпрекословната си подкрепа, както към д-р

...
Български лекарски съюз изразява безпрекословната си подкрепа, както към д-р
Коментари Харесай

БЛС: Недопустимо е медиците да стават заложници на собственото си призвание

Български лекарски съюз показва безпрекословната си поддръжка, както към доктор Сибила Маринова, нейния екип и всички медици, работещи в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ - Велико Търнова, по този начин и към Наталия Армянова - фелдшер в Спешна помощ - Горна Оряховица.
Съсловната организация осъжда всяка форма на физическа и вербална експанзия над медицински лица. Случилото се с фелдшер Армянова, с доктор Маринова и нейния екип е следващата демонстрация на неоправдателно и недопустимо отношение към представители на лекарското съсловие.
Недопустимо е медиците да стават заложници на личното си предопределение и до момента в който се борят да спасят следващия човешки живот, да бъдат принуждавани да пазят своя личен, декларират от БЛС.
Важно е да бъде основан работещ механизъм, който да отбрани лекарите на работното им място, с цел да може умерено да извършват отговорностите си. Необходими са цялостни дейности към предварителна защита на експанзията в лечебните заведения, тъй като там не е мястото за разпра и принуждение.
Български лекарския съюз е подготвен да предприеме всички вероятни дейности в тази посока и ще направи всичко по силите си, с цел да се увери, че законовият интрументариум ще постави завършек на това жестоко и безпричинно отношение към всички медицински лица.
Всеки от нас би трябвало да осъзнае жертвогoтовността на представителите на здравното съсловие и да почита ежедневните грижи, които те поставят за пациентите, трудейки се неуморно и изпълнявайки отговорностите си професионално, даже и в сложните условия на работа, в които са сложени, декларират от съсловната организация в позиция.
БЛС моли към всички да бъдем по-човечни един към различен и да оценяваме труда на близък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР