Български лекарски съюз (БЛС) е възложил да се изготви икономически

...
Български лекарски съюз (БЛС) е възложил да се изготви икономически
Коментари Харесай

Лекарите в България над 32 000, медицинските сестри – по-малко

Български лекарски съюз (БЛС) е упълномощил да се изготви стопански разбор за въздействието на всички медицински действия върху стопанската система на България. Това заяви ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров по време на VI-ия Национален конгрес на Българския лекарски съюз, който се организира в София.
Прочетете още
Очаква се резултатите да бъдат показани публично през февруари 2024 година По думите му ще бъде оценен приносът на лекарите и лечебните заведения към стопанската система. Проучването ще бъде в четири етапи – конструкция на лечебните заведения и лекарите в България, пряк стопански принос, спомагателни стопански действия, общ стопански принос и бъдещи вероятности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Целта е да използваме този разбор на всички места, където е належащо, когато пазиме позицията на БЛС, добави доктор Маджаров.

По първични данни от изследването в България има 341 лечебни заведения с 54 500 болнични кревати, 32 000 лекари и към 28 000 медицински сестри, стана известно по време на презентацията на ръководителя на БЛС.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР