Български лекар, помагал на хиляди хора, е бил принуден да

...
Български лекар, помагал на хиляди хора, е бил принуден да
Коментари Харесай

Д-р Димитров е защитил дома си

Български доктор, помагал на хиляди хора, е бил заставен да убие, с цел да избави своя живот, с цел да отбрани в личния си дом жена си и дребните си деца. Какво още би трябвало да се случи в България, с цел да си отворим очите, че битовата престъпност е един от най-големите проблеми, който тормози хората години наред?!

Това се показва в позиция на партия ВОЛЯ.

В една правова страна частната благосъстоятелност е неприкосновена! Никой не може безнаказано да нахлува в дома ти или парцела ти. Ако страната не може да се оправи и да вкара нужните ограничения, които да сплашат, спрат и санкционират такива нарушители, то нищо друго не остава на популацията, с изключение на да се пази единствено. Но това не приказва добре за страната. Не е обикновено да трансформира жителите си непредпазливо в "полицаи ". Не може да ги принуждава да трансформират домовете си в затвори от решетки и огради, вместо да живеят свободни в тях.

Изразяваме загрижеността си от повтарящите се случаи на неизбежна самоотбрана в частна благосъстоятелност. Категорични сме, че всяко такова посягане следва да бъде осъдено. Но страната би трябвало да бъде на мястото си, да сътвори и да употребява всички законови механизми, с цел да отбрани сигурността на почтените жители. ПГ на ВОЛЯ ще поддържа в пленарна зала всички законодателни промени в тази тенденция.

Ще напомним, че трите дребни партии- сътрудници в ръководещата коалиция, предизборно обещаваха служител на реда и в най-малкото обитаемо място –като мярка да се понижи ширещата се битова престъпност, само че бързо не помниха за това.

Проблемът е сериозен и от дълго време чака ефикасни и мъдри решения. Защото дано си дадем сметка, че той има две страни -разширяване на правото на самоотбрана на хората, само че от друга страна- до каква степен режимът за владеене на оръжие да е демократичен, че да няма корист и непредвидими последствия, каквито виждаме в други страни.

Надяваме се способените институции да си свършат добре работата по този случай и възприятието за правдивост на обществото да бъде задоволено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР