Български изтребители МиГ 29 отново са били вдигнати във въздуха

...
Български изтребители МиГ 29 отново са били вдигнати във въздуха
Коментари Харесай

Български МиГ-ове отново са вдигнати заради руска активност над Черно море

Български изтребители МиГ 29 още веднъж са били вдигнати във въздуха поради съветска интензивност в региона на Черно море. В интервенцията са взели участие и изтребители на Румъния и Турция и е имала за цел да показва " подготвеност за защита и защита на въздушното пространство на Алианса ", оповестиха от НАТО.

Руските самолети не са влезнали в българското въздушно пространство, прецизираха от българското военно министерство.

Обединеният център за въздушни интервенции на НАТО в Торехон, Испания, е вдигнал самолетите, откакто радари са засекли неидентифицирани следи от Крим към западните елементи на Черно море. При инспекция се оказало, че те са на съветски боен аероплан.

" Тези рутинни ограничения бяха извършени координирано и професионално, като демонстрираха опциите и оперативната съгласуемост на съдружниците ", показаха от НАТО.

Периодично български изтребители се подвигат по неотложност поради самолети без полетен проект, без радиовръзка и с изключен транспондер до българското въздушно пространство. Според българските Военновъздушните сили всички те са хипотетична благосъстоятелност на Руската федерация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР