Български и международни гости, които ще се съберат на 10

...
Български и международни гости, които ще се съберат на 10
Коментари Харесай

Живота на бъдещето разкриват в София

Български и интернационалните посетители, които ще се съберат на 10 октомври в столицата ни на форума Future Present, ще разкрият повече за живота на бъдещето. Събитието, проведено от Ratio в Sofia Tech Park, цели да покаже по какъв начин науката се придвижва във всекидневието и трансформира в норма това, което до неотдавна е било единствено научна фантастика.

Основната част от програмата ще бъде ориентирана към галактическото бъдеще на човечеството. Саймън Дженър от Axiom Space ще опише по какъв начин напълно скоро хората ще имат опция да бъдат " професионални частни космонавти ". Експертът ще разкрие секрети от подготвителния режим на астронавтите и условията към тях.

И в случай че за галактическите полети към този момент има обезпечен личен състав, то идната стъпка е да се откри най-подходящият метод човечеството да засели други светове. С това се занимава организацията EuroMoonMars, чийто планов координатор Марк Хеемскерк ще излезе на сцената на Future Present. Той ще показа задачата CHILL-ICE, чиято цел е да сътвори хабитати, подобаващи за потребление в пещери от лава на други планети. Това лято се организира първата симулация в такава пещера в Исландия, където екипът на CHILL-ICE построи сполучливо подобен хабитат единствено за 8 часа.

Колкото по-далеч стигаме в космоса, толкоз по-актуален става въпросът за обезпечаването на сигурност и общопризнати закони. Космическото право и сигурност са релативно нови тематики, само че те ще обезпечат по-добро бъдеще както на Земята, по този начин и в космоса. За бъдещето на сигурността и сигурността на бъдещето ще опише Халит Мирахметоглу - изпълнителен шеф на Центъра за галактически и авиационни тренировки Гокмен в Бурса, Турция, съветвал редица галактически планове, в това число сателитния на Европейската обсерватория GOKTURK1.

На сцената на Future Present няма да участват единствено интернационалните лектори, а ще се отдели внимание и на български научни бизнесмени, които потвърждават, че науката основава сполучливи бизнеси. На специфична сцена ще бъдат показани започващи компании, работещи в областта на роботиката, здравната промишленост и галактическите разработки.

Всеки искащ може да участва на Future Present, като до 5 октомври билетите за форума са на специфични, по-ниски цени.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР