Български храм „Св. Йоан Рилски“ ще бъде издигнат в румънската

...
Български храм „Св. Йоан Рилски“ ще бъде издигнат в румънската
Коментари Харесай

Български храм ще бъде издигнат в Букурещ

Български храм „ Св. Йоан Рилски “ ще бъде повдигнат в румънската столица Букурещ. Вече е избран теренът от над 2 декара повърхност в централната част на града и ще стартира акция за набиране на средства за строителството му, разкрива БНР.

Българската страна ще окаже финансова поддръжка за построяването на български храм в румънската столица, само че главната част от средствата ще бъдат набирани посредством дарения от компании и частни лица. Това изясни Русенският митрополит Наум, който е акредитиран от негово светейшество българския патриарх Неофит да води договарянията с румънската страна.

„ Във всичките подхванати дейности ние имаме благословението на патриарха и знанието на министерството на религиозните култове в Румъния, които поддържат напълно нашата тенденция за създаване на православен храм, без никакво слагане на условия, че в случай че в румънската столица се построи български храм, в България би трябвало да има някакъв различен храм, с изключение на храмът, който е на румънското подворие – „ Св. Троица “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР