Български хеликоптер влезе в турска територия и хвърли дрога за

...
Български хеликоптер влезе в турска територия и хвърли дрога за
Коментари Харесай

БГ наркодилъри прехвърлят дрога в Турция

Български хеликоптер влезе в турска територия и хвърли дрога за 1,6 млн. лв. при започване на седмицата. Това не е изолиран случай, а поредност от нарушавания на въздушното пространство, която от най-малко половин година се реализира от дребни летателни средства – самолети или хеликоптери, сподели инспекция на „ Телеграф “.

Първият подозрителен случай, който разбуни духовете у нас, шашардиса следствените органи, провокира ужас и голям брой клюки, бе през юни 2022 година Тогава  през въздушното пространство на общо седем източноевропейски страни прелетя ниско 60-годишен Piper PA-23-250 Aztec.

Самолетът бе открит зарязан на летище „ Буховци “, край Търговище. И до този миг няма публично обявени резултати от следствието, което бе поето от Националната следствена работа. Това, което се откри, е, че в самолета са пътували най-малко петима души, само че не е ясно какъв е бил товарът му. Самолетът е бил бракуван в Литва, откъдето е платен, и излетява в нарушаване на разпоредбите, без утвърден летателен проект. Минава през небето на Полша, Словакия, Унгария, Сърбия и Румъния, преди да кацне в България. Има и още едно прекъсване, то е на спортното летище „ Хайдусобосло “ в Унгария. Там самолетът кацнал за десетина минути без позволение от унгарските управляващи. Слезли са 4-5 души, които са се суетели към машината, заредили са гориво с туби от кабината и са траяли. Полицията, която пристигнала на място, не съумяла да ги спре. При огледа у нас полицейски кучета откриха следи от опиати във въздухоплавателното средство. Според проверяващи крайната цел на полета е била Турция, само че щета е наложила приземяването в Търговище. Появиха се и клюки, че с този аероплан в България се бил върнал търсен от Интерпол дезертьор от правораздаването, само че те по този начин и не се потвърдиха.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР