Български граничен кораб е спасил 44 бедстващи мигранти край гръцкия

...
Български граничен кораб е спасил 44 бедстващи мигранти край гръцкия
Коментари Харесай

Наш граничен кораб спаси 44 бедстващи мигранти край остров Лесбос

Български граничен транспортен съд е избавил 44 бедстващи мигранти край гръцкия остров " Лесбос ", оповестяват от " Гранична полиция ".

На 7 февруари сутринта граничният полицейски транспортен съд „ Балчик “ получава информация за бедстващи мигранти на скалистия остров Панагия, североизточно от остров Лесбос. Екипажът на кораба незабавно стартира интервенция по търсене и избавяне. С две бордови лодки граничните служители на реда се насочат към скалата, където бедстват 10 деца, 15 дами и 19 мъже.

Общо 44 мигранти са превозени и качени на борда на кораба " Балчик ". Установено е, че са без документи, декларирали на граничните служители на реда, че са от Афганистан.

След спасяването мигрантите са свалени на пристанището в Митилини на остров Лесбос за следващи дейности от гръцката брегова защита.

От 26.01.2023 година до 20.03.2024 година, българският граничен транспортен съд „ Балчик “ e ситуиран в Митилини, Гърция, за присъединяване в взаимната интервенция “Посейдон 2024 ”, координирана от Фронтекс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР