Български гражданине задържан в Лондон за убийство, извършено пред 24

...
Български гражданине задържан в Лондон за убийство, извършено пред 24
Коментари Харесай

Арестуваха в Лондон българин за убийство преди 24 г. в Хисаря, трупът открит във фризер

Български гражданине арестуван в Лондон за ликвидиране, осъществено пред 24 година в Хисаря, а трупът бил открит 14 месеца по-късно във фризер, написа Блиц.бг.

Ето какво оповестиха отПловдивския апелативен съд:

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд - Пловдив, с което е утвърдено издаването на Национална заповед за задържане по отношение на В. К. за 72 часа от довеждането му в страната и е позволено издаването на Европейска заповед за арест във Англия на същото лице, което е търсено в България за ликвидиране. Делото в Апелативен съд – Пловдив е формирано по тъжба на бранителя на търсеното лице против определението на Окръжния съд – Пловдив.

Срещу В. К. е повдигнато обвиняване за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшия и с особена свирепост, с користна цел и при изискванията на рисков рецидив. Трупът на потърпевшия е открит през 2001 година във фризер, изключен от електрическата мрежа, намиращ се в къща в квартал „ Момина баня “ в Хисаря.

От осъществената тройна съдебно-медицинска експертиза е открито, че гибелта е настъпила към 14 месеца, преди да бъде открит натрупа и се дължи на голям брой тежки черепно-мозъчни контузии в главата и лицето и порезни рани в региона на шията. До разкритието се стигнало след сигнал на жители за кражба във въпросната къща. При огледа проверяващите разкрили натрупа.

В къщата са открити отпечатъци на В. К., който живеел у притежателя на къщата преди. Установено е, че точно притежателя на дома е потърпевшият.

В. К. е бил арестуван и притеглен като обвинен за ликвидиране. По-късно досъдебното произвеждане против него е прекъснато заради липса на доказателства. През годините досъдебното произвеждане няколко пъти е възобновявано и прекратявано. През 2016 година ВКП възобновява производството. Издадена е Европейска заповед за арест на В. К., който е арестуван в Лондон. С решение на Върховния съд – Лондон дефинитивно е отказано осъществяването на Европейската заповед за арест, само заради липса на предварителна правосъдна глоба.

Пловдивският апелативен съд одобри, че са налице всички предпоставки за издаване на Национална заповед за задържане по отношение на обвинения В. К. - за това закононарушение е планувано наказване отнемане от независимост за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. От събраните по делото доказателства може да бъде направено обосновано съмнение, че той е съпричастна към вмененото му закононарушение. Налице е заплаха от укриване, поради местоживеенето на В. К. в чужбина. За верен е признат и изводът на окръжния съд по отношение на законосъобразността и пропорционалността на издаването на ЕЗА по отношение на обвинения.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР