Български гражданин, загубил се на територията на Румъния, е открит

...
Български гражданин, загубил се на територията на Румъния, е открит
Коментари Харесай

Българин, страдащ от деменция, се изгуби в Румъния

Български жител, изгубил се на територията на Румъния, е открит след издирвателна акция. ​До щастливата развръзка се стигна вследствие на добра съгласуваност сред българските и румънските оператори на незабавния телефон 112, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Във вчерашния ден група български жители били на територията на Румъния. Около 9:40 часа сутринта те схващат, че техен непосредствен, който страда от деменция, се е качил на автомобила им и е тръгнал в незнайна посока. Обезпокоени неотложно търсят помощ на тел. 112, само че клетката на мобилния оператор трансферира позвъняването им към центъра в България. Служител на Единния европейски номер за незабавни повиквания в София приема позвъняването и реализира връзка с румънските си сътрудници с молба да бъде задействана нужната оперативна процедура по търсене.

 

Благодарение на професионалната реакция на чиновниците от дирекцията и техните румънски сътрудници, шест часа по-късно, в границите на подхванатите издирвателни дейности мъжът е локализиран и открит в положително общо физическо положение сред градовете Бекет и Дабулени.

От Министерство на вътрешните работи припомнят, че при избиране на Европейския номер за незабавни повиквания 112 в пограничните региони е допустимо позвъняванията да попаднат в център за обслужване на незабавни повиквания в прилежаща страна. Това се дължи на обстоятелството, че в някои погранични региони сигналите на мобилните оператори в прилежащата страна са по-силни, съобщи Българска национална телевизия.

За да избегнем този проблем е належащо да настроим ръчно мобилния си уред на мрежата на телекомуникационния оператор, на който сме клиент. Това ще подсигурява, че при избиране на телефон 112 сигналът ще бъде пренесен до центъра за незабавни повиквания, обслужващ съответната територия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР