Български гражданин, мъж на 47 години, е сред загиналите при

...
Български гражданин, мъж на 47 години, е сред загиналите при
Коментари Харесай

Извънредно: Български гражданин е сред загиналите при взрива в Мадрид

Български жител, мъж на 47 години, е измежду починалите при гърмежа, избухнал в постройка в центъра на Мадрид този следобяд, оповестяват от Министерството на външните работи.

Посолството ни в испанската столица е било осведомено за гибелта на нашия съотечественик устно по два разнообразни канала от локалната полиция.От външното ни ведомство чакат публично документално съобщение.

По-рано през днешния ден беше обявено, че при детонацията в Мадрид са починали най-малко трима души, 10 са ранени и един се води липсващ. Взривът, породен от приключване на газ, е срутил няколко етажа на постройка, която принадлежи на Католическата черква и се намира сред дом за възрастни хора и учебно заведение в квартал Ла Латина. Местните управляващи са безапелационни, че не става въпрос за терористичен акт.

Испанските медии оповестиха, че починалите са жена на 85 година и двама мъже, а индивидът, който се търси, е ремонтирал котелното поделение на постройката. Десетте ранени, единият от които съществено, са трансферирани в разнообразни столични лечебни заведения.

Взривът е избухнал към 15:00 часа и е разрушил няколко етажа на енорийската постройка. Учениците в близкия лицей и жителите на дома за възрастни хора в съседство не са потърпевши. Те са били евакуирани, както и всички живеещи на улицата. Свещениците също са изведени и настанени на безвредно място.

Гражданска отбрана помоли жителите на региона да заобикалят мястото на гърмежа и да оставят улиците свободни, с цел да улеснят прекосяването на службите за незабавна помощ.

9 екипа на пожарната са се присъединили в гасенето на пламъците, откакто са изчакали газовата вълна да премине, с цел да не се срути постройката. Предстои да се откри дали има структурни промени в носещите структури.

Посолството ни в испанската столицата е в контакт с локалните управляващи и полиция, които обясняват случая, оповестяват от Министерство на външните работи.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Мадрид на телефони:

+34 913455761; +34 913456651.

Дежурен телефон в извънработно време за незабавни случаи:
+ 34 678 013 846.

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР